Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Stăpîne, stăpîne, mai adu cărbune

Zoom Stăpîne, stăpîne, mai adu cărbune

Cîntăreața americană Ariana Grande și-a tatuat pe mînă, din greșeală, cuvîntul “grătar” în limba japoneză, în loc de “7 inele”, așa cum voia. Tot răul spre bine – adică, să fim serioși, de ce-ai vrea să ai “7 inele” scris pe mînă? “Grătar” e mult mai mișto. Plus că acum poate să-și tatueze și cuvîntul “mici” în palmă. Deși, cunoscîndu-i pe japonezi, probabil că e vorba de mici de pește, foarte mici și sănătoși.

Dictatorul venezuelean Nicolás Maduro a ieșit pe Facebook și a rugat marile puteri occidentale să nu intervină militar în Venezuela, pentru că altfel s-ar putea să regrete. Vorbim aici de represalii serioase, poate chiar “unfriend”, “block” sau “report la Facebook” pentru imperialism.

Autoritățile ruse au anunțat că lucrează la un set de măsuri care să relaxeze pedepsele pentru corupție, avînd în vedere că majoritatea actelor de corupție sînt inevitabile. Ah, s-ar părea că Rusia nu vrea să se lase și intenționează să-l anexeze și pe Tudorel Toader. Ce păcat!

Donald Trump a recunoscut că mai mulți lideri mondiali obișnuiesc să-i dea bani, chipurile ocupînd camere la hotelurile lui. Pe de-o parte, asta sună destul de incriminator. Pe de altă parte, probabil că foarte mulți lideri mondiali obișnuiesc să-i fure prosoapele și să facă caca pe proprietatea lui, ceea ce aduce puțin echilibru în univers.

Un băiețel de trei ani care s-a rătăcit în pădure spune că un urs a avut grijă de el. Autoritățile încă mai încearcă să afle dacă e vorba de urs mare cu pălărie, care umbla împreună cu un urs mic și fura coșuri de picnic, sau de un urs prieten cu o panteră neagră, care își făcuse un sutien din nuci de cocos și dansa cu un urangutan.

Coreea de Nord a lansat o gamă de îmbrăcăminte comestibilă, care poate fi mîncată în caz de pericol. “Și ce se potrivește cu vinul ăsta alb?”, “Bucătarul recomandă tricoul albastru la grătar, deși pentru cunoscători avem și un mousse delicios de izmene cu fular caramelizat”, “Mulțumesc, cred că pînă la urmă am să-mi iau ciorba asta de șosete, tu ce-ți iei draga mea? Iar blugi cu vedere la glezne în aspic?”

Vortexul polar care a cuprins centrul Statelor Unite ale Americii a adus temperaturi mai scăzute decît la Polul Sud, ceea ce e destul de ironic dacă ne gîndim că, de ani de zile, SUA participă activ la creșterea temperaturilor de la Polul Sud.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]