Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Stați în case, vin reformele

Zoom Stați în case, vin reformele

ANAF reia popririle pe conturi. Breaking News peste Breaking News, s-a terminat cu binele, s-au vaccinat 960 de medici în prima zi, gata, lumea românească a popririlor reintră în normal. Marile reforme încep cu popririle pe conturi. Prea am dus-o ca-n Rai, prea a fost frumos, prea am dus o viață de studenție. Acum intrăm în sesiune.

Nu mi se pare nimic mai revoltător la guvernările de dreapta decât această panică pe care o induc în societate: Bă, gata, ne punem cu parul pe voi, vă intrăm în conturi, vă trimitem Poliția la ușă!

Reforma e și la pensii, ca un Moș Crăciun beat care bate copiii cu sacul de jucării. Mai ales că-n mintea acestui Moș Crăciun reformist este Raluca Turcan, această lovitură pe care PNL vrea s-o dea feminismului și accesului femeilor în viața politică. Ce exemplu mai bun pentru tâmpiți că femeile nu au ce căuta în politică decât să pui Turcance în funcții și apoi să zici „Ia uitați, fraților, daună totală!“?

Revenind, Raluca Turcan face reformă. Cu ce începe? Bineînțeles, cu recalcularea pensiilor. Nu știu dacă ceva a mai fost calculat și recalculat pe lumea asta ca aceste nenorocite de pensii. Mihail Tal n-a făcut atâtea calcule când sacrifica reginele. Iată cum se uită Raluca ca Turca-n lemne: „Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate“. Așadar: a solicitat să i se prezinte structura unei comisii, apoi să cheme reprezentanți de la mai multe ministere, ca împreună să se prezinte în fața cetățenilor cu recalcularea, cum se face ea adică. Nu doar că pare o sarcină de doi-trei ani până se adună comisia și până o arde interministerial, dar mojicia mi se pare asta: nu cumva vorbeam despre măririle de pensii? Aa, nu, zice Turcanca, mai întâi avem de calculat.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Stați puțin să vă întreb: ce altceva mai calculează și recalculează un nou ministru? Traseul Comarnic-Brașov! Noul ministru al transporturilor a descoperit apa caldă, roata și focul: nici măcar un singur proiect nu corespunde tehnic pentru a construi o autostradă pe acest traseu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint