Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Statui pentru bancheri

Zoom Statui pentru bancheri

Mugur Isărescu profită de marea dramă de la Caracal și de imensul zgomot de fond creat în jurul ei ca să spună liniștit tot felul de tâmpenii.

Exact cum îi place lui: ape tulburi și mulți milițieni.

Dacă în cazul răpirilor și crimelor de la Caracal se pune încă întrebrea în privința polițiștilor dacă sunt complici sau doar incredibil de proști, în cazul domnului Manole lucrurile sunt cât se poate de limpezi: e un mare admirator, un sincer fan al băncilor private.

A zis cam așa: “Mulţi dintre cei care îi pizmuiesc pe bancheri pentru că s-ar îmbogăţi prea uşor nu vor să îi vadă morţi, ci vor să fie ei în locul lor ca să se îmbogăţească, chipurile, fără muncă, dar ei nu ştiu cât de greu câştigă bancherii, câte riscuri îşi asumă”.

Hm, “pizmă”, bravo, domnule Isărescu, acest cuvânt merită o soartă mai bună. Sper din tot sufletul ca de-acum să stea la loc de cinste, bătut în lingou de aur, în toate băncile din țară.

Stați, dragi români, stați, nu puneți încă mâna pe mistrie, nu vă grăbiți să-i ridicați statuie bancherului dumneavoastră. Mugur Isărescu mai are ceva să ne spună: “Banul se câştigă riscând. Fără risc nu există progres. Iar progresul costă enorm. Nu numai averi materiale, ci şi nervi, zile şi nopţi de nesomn, muncă, inteligenţă, simţ al anticipaţiei, curaj etc. Toate aceste costuri sunt preluate de bancheri, iar produsul obţinut astfel (de exemplu, creditul şi dobânda) este pus la dispoziţia celor care fac apel la serviciile bancare. Cum să nu preţuieşti asemenea produse? Cum să nu le cauţi? Cum să nu ţi le doreşti?”.

Incredibil, n-aș fi crezut că, la 70 de ani bătuți pe muchie, Manole se mai poate excita atât de tare vorbind despre bani și produse bancare.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  si el ne da pilda ca Arghezi….

 2. #2

  Cel mai mult nesomn, cea mai multa inteligenta, cel mai mult spirit de anticipatie se acumuleaza/manifesta la achizitia de titluri de stat. Cati nervi, cat curaj…Ce mai, niste martiri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]