Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Statui pentru bancheri

Zoom Statui pentru bancheri

Mugur Isărescu profită de marea dramă de la Caracal și de imensul zgomot de fond creat în jurul ei ca să spună liniștit tot felul de tâmpenii.

Exact cum îi place lui: ape tulburi și mulți milițieni.

Dacă în cazul răpirilor și crimelor de la Caracal se pune încă întrebrea în privința polițiștilor dacă sunt complici sau doar incredibil de proști, în cazul domnului Manole lucrurile sunt cât se poate de limpezi: e un mare admirator, un sincer fan al băncilor private.

A zis cam așa: “Mulţi dintre cei care îi pizmuiesc pe bancheri pentru că s-ar îmbogăţi prea uşor nu vor să îi vadă morţi, ci vor să fie ei în locul lor ca să se îmbogăţească, chipurile, fără muncă, dar ei nu ştiu cât de greu câştigă bancherii, câte riscuri îşi asumă”.

Hm, “pizmă”, bravo, domnule Isărescu, acest cuvânt merită o soartă mai bună. Sper din tot sufletul ca de-acum să stea la loc de cinste, bătut în lingou de aur, în toate băncile din țară.

Stați, dragi români, stați, nu puneți încă mâna pe mistrie, nu vă grăbiți să-i ridicați statuie bancherului dumneavoastră. Mugur Isărescu mai are ceva să ne spună: “Banul se câştigă riscând. Fără risc nu există progres. Iar progresul costă enorm. Nu numai averi materiale, ci şi nervi, zile şi nopţi de nesomn, muncă, inteligenţă, simţ al anticipaţiei, curaj etc. Toate aceste costuri sunt preluate de bancheri, iar produsul obţinut astfel (de exemplu, creditul şi dobânda) este pus la dispoziţia celor care fac apel la serviciile bancare. Cum să nu preţuieşti asemenea produse? Cum să nu le cauţi? Cum să nu ţi le doreşti?”.

Incredibil, n-aș fi crezut că, la 70 de ani bătuți pe muchie, Manole se mai poate excita atât de tare vorbind despre bani și produse bancare.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  si el ne da pilda ca Arghezi….

 2. #2

  Cel mai mult nesomn, cea mai multa inteligenta, cel mai mult spirit de anticipatie se acumuleaza/manifesta la achizitia de titluri de stat. Cati nervi, cat curaj…Ce mai, niste martiri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]