Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Statui pentru bancheri

Zoom Statui pentru bancheri

Mugur Isărescu profită de marea dramă de la Caracal și de imensul zgomot de fond creat în jurul ei ca să spună liniștit tot felul de tâmpenii.

Exact cum îi place lui: ape tulburi și mulți milițieni.

Dacă în cazul răpirilor și crimelor de la Caracal se pune încă întrebrea în privința polițiștilor dacă sunt complici sau doar incredibil de proști, în cazul domnului Manole lucrurile sunt cât se poate de limpezi: e un mare admirator, un sincer fan al băncilor private.

A zis cam așa: “Mulţi dintre cei care îi pizmuiesc pe bancheri pentru că s-ar îmbogăţi prea uşor nu vor să îi vadă morţi, ci vor să fie ei în locul lor ca să se îmbogăţească, chipurile, fără muncă, dar ei nu ştiu cât de greu câştigă bancherii, câte riscuri îşi asumă”.

Hm, “pizmă”, bravo, domnule Isărescu, acest cuvânt merită o soartă mai bună. Sper din tot sufletul ca de-acum să stea la loc de cinste, bătut în lingou de aur, în toate băncile din țară.

Stați, dragi români, stați, nu puneți încă mâna pe mistrie, nu vă grăbiți să-i ridicați statuie bancherului dumneavoastră. Mugur Isărescu mai are ceva să ne spună: “Banul se câştigă riscând. Fără risc nu există progres. Iar progresul costă enorm. Nu numai averi materiale, ci şi nervi, zile şi nopţi de nesomn, muncă, inteligenţă, simţ al anticipaţiei, curaj etc. Toate aceste costuri sunt preluate de bancheri, iar produsul obţinut astfel (de exemplu, creditul şi dobânda) este pus la dispoziţia celor care fac apel la serviciile bancare. Cum să nu preţuieşti asemenea produse? Cum să nu le cauţi? Cum să nu ţi le doreşti?”.

Incredibil, n-aș fi crezut că, la 70 de ani bătuți pe muchie, Manole se mai poate excita atât de tare vorbind despre bani și produse bancare.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  si el ne da pilda ca Arghezi….

 2. #2

  Cel mai mult nesomn, cea mai multa inteligenta, cel mai mult spirit de anticipatie se acumuleaza/manifesta la achizitia de titluri de stat. Cati nervi, cat curaj…Ce mai, niste martiri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]

Ultimele articole