Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Streinu-Cârcel

Zoom Streinu-Cârcel

Adrian Streinu-Cercel a ajuns cel mai prăpăstios dintre noi. De la „Gripa chinezească e 10% dintr-o gripă de sezon“, domnul Streinu-Cercel a ajuns la „Acest virus parșiv se ascunde în praf“.

Praf, asta da, sigur avem. Dacă se ascundea în salarii mari, sigur scăpam fluierând.

Și a continuat: „De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă să spele bine străzile, gardurile, parcuri, pentru că acolo se găsește virusul“.

N-am mai auzit de la el teoria asta. O știam pe aia cu spirtul care e frecție, de fapt, dar pe asta cu virusul care e parșiv și stă în praf, nu.

În 22 iunie 2006, ziarele din România erau vag interesate de pandemia de gripă aviară și consemnau plictisite vorbele maestrului Streinu-Cercel: „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele patru-cinci luni, se pot îmbolnăvi până la patru milioane de români, iar două milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv“.

Bineînțeles că nu l-a luat nici dracu’ în seamă.

Anchetele Rise Project arată o față interesantă a celui care strigă acum la Antena 3 că doctorii au nevoie de o lege prin care să li se garanteze libertatea după ce trece pandemia. Streinu-Cercel se teme de eventualul braț mincinos al DNA-ului care ar putea să dea capace discreționar pe tema contractelor de achiziții făcute în această perioadă. E amuzant că asta vine din partea unui personaj plin de dubioșenii: o fundație hrănită cu bani de firmele de medicamente și din care Streinu-Cercel scoate bani când vrea, fete angajate la propriul spital și care n-au cunoscut munca, ci doar salariul, boli inventate întru slava decontărilor.

Cum zicea domnul președinte: totul e foarte bine, suntem foarte pregătiți, dar după ce trece pandemia să facem o analiză la sânge a spitalelor.

Cam așa și cu nenea Streinu-Cercel: e nebun, joacă această carte a nebuniei sau se ascunde în praful tranziției românești?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    De asteptat. Pentru perioada in care nu decapeaza, DNA va da capace. Aviz amatorilor. Gripa aviara ma trimite cu gandul la fabula cu ciobanul care anunta venirea lupilor la stana, fara temei. Cand au venit lupii cu adevarat, nimeni/putini l au mai crezut. Daca ignoram mesajul politic, vom constata ca domnul Radu, are, ca de obicei condeiul ascutit si vorbele la purtator.Satira o arma pentru cel ce o detine si o posibilitate de a iesi din cotidian , pentru cei care o savureaza. Vorbele dor/scrisul doare mai ales cand nu sunt intemeiate pe adevaruri. Mare atentie la aspectul asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale