Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sub preșul Centenarului

Zoom Sub preșul Centenarului

Relația cu BOR a trecut de câteva zile la un alt nivel: au început miștourile din partea popilor. E ceva de genul: ce, mă, săracilor, plângeți după banii de la buget? Nu mai sunt, gata, s-au păpat, s-au făcut catedrală, o să plângeți mult și bine, un leuț nu mai vedeți înapoi.

E un băiat la Constanța, popă, purtător de cuvânt la Arhiepiscopia Tomisului, Eugen Tănăsescu îl cheamă, cunoscut și ca părintele Miștocarie. Omul apare la TV, e invitat la emisiuni, dă interviuri în publicații online, e preot și jurnalist în același timp, prestând la un radio ortodox.

Mică vedetă în care și-a băgat dracul coada și măscărește BOR, Tănăsescu, printre altele, i-a numit pe protestatarii din 10 august ”muiengiști”. A zis că e glumă. Ca orice mârlan când e confruntat cu propria mitocănie, a dat-o pe glumă: aa, ce-aveți, mă, era glumă, of, nu mai știți de glumă!

Bineînțeles, și ca glumă era proastă, și pentru nivelul lui Țociu tot proastă rămânea, și așa mai departe, o prostie și atât, o mitocănie prin care omul Bisericii și al neamului prost a vrut să jignească. Pentru că despre asta e vorba.

Iar Tănăsescu e miștocar prost în serie. Acum, odată cu sfințirea Catedralei, a zis că oamenii sunt scandalizați de opulența Bisericii, de mașinile scumpe cu care se plimbă preoții, din invidie: ar vrea și ei să dea o tură, săracii, populimea, dar nu pot și de-aici invidia deci.

Sictirit, enervat, refulând ca o fosă septică, omul i-a pus la punct pe săraci până la urmă: după ce că sunt săraci, mai au și gura mare.

Unde vreau să ajung? Ani de zile, Biserica, oamenii Bisericii noastre au tăcut. Câinii au lătrat și caravana de aur a BOR a mers mereu mai departe. Acum pare că lucrurile se vor schimba, pare că oamenii Bisericii au ajuns în punctul în care îi vom auzi cu tonalități cocalare: Da’ gata, mă, că poate vă călcăm cu Merțanu’!

Colaborarea cu fosta Securitate, colaborarea cu actualele oficialități prin care sug bani de la buget fără discuții în spațiul public, afaceri neimpozitate, proprietăți peste proprietăți, acestea toate rămân pe mai departe băgate sub preșul Centenarului și-n buncărele antiatomice ale Catedralei Cheltuirii Banului.

2 comentarii

 1. #1

  nimic nou,au si mai mult tupeu,ma refer la popime,in general

 2. #2

  Foarte misto porecla rezistoizilor gasita de Tanasescu. “Muengisti” ii descrie perfect pe avortonii care vroiau revolutie pe 10 august.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]