Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tanti Viorica, jurnal de Anul Nou

Zoom Tanti Viorica, jurnal de Anul Nou

Un An Nou fericit, jurnalule, sper că ai petrecut bine la cumpăna dintre ani, eu am petrecut foarte bine, mulțumesc de întrebare. Ca de obicei în ultimii ani, am preferat să rămîn în fața televizorului urmărind programe educaționale cu Dan Negru, am agățat chiloți roșii de lustră și am purtat vîsc, iar la miezul nopții, așa cum se cuvine, am primit foarte multe mesaje de “La mulți ani!”, deși nu înțeleg de ce, pentru că nici măcar nu e ziua mea, ziua mea e mai la începutul lunii decembrie. Oricum, revoluția mea de Anul Nou este să nu mai existe răutate și trufie în lumea asta, deși acuma, că ți-am zis, s-ar putea să nu se mai împlinească. Trebuia să-mi aleg o revoluție mai simplă de Anul Nou. De exemplu, o tigaie nouă sau ceva.

Tot potrivit datinilor, în prima zi a anului am deschis ușa la mai mulți colindători care au venit să mă morcovească. Ce nu mi-a plăcut niciodată la morcovitul ăsta e cînd vine ăla și zice “ca un măr, ca un păr”. Adică ce-are părul meu? De ce trebuie toată lumea să se lege de părul meu? Du-te naibii dacă nu-ți place părul meu, uită-te la tine ce nas ai, tu te-ai trezit să vorbești? Aschilambicule!

Ce mă bucură cel mai mult la anul ăsta nou e că s-a terminat cu petardele și pocnitorile. După părerea mea, ar trebui interzise pentru că sînt foarte periculoase și dăunătoare la sănătate. Am auzit, de exemplu, de o femeie care s-a îmbolnăvit de inimă rea după ce bărbatul ei s-a combinat c-o petardă din asta și a fugit de-acasă.

Nu știu dacă știai asta, jurnalule, dar pe lîngă că am preluat președinția Europei, 2019 este și Anul Porcului. Coincidență sau semn de la Dumnezeu? Oricum, mi-ar fi plăcut să-mi spună cineva asta înainte să-l tai pe Ghiță și să-l fac piftie și șorici. Ce s-ar mai fi bucurat, săracul, să trăiască în anul lui, dar ce să-i faci dacă nu există comunicare interinstituțională și domnul președinte Iohannis îmi vorbește așa urît cum îmi vorbește?

Ca să-ți dai seama și tu ce bine pregătită sînt să conduc Europa, de Bobotează am trecut printr-un impas, dar l-am rezolvat singură-singurică. N-aveam busuioc să-mi pun sub pernă, așa că am căutat prin toată casa ceva ca să-l înlocuiesc. În cele din urmă am găsit un ficus, care e foarte asemănător cu busuiocul. N-am să te mint, nu se doarme foarte bine cu un ficus cu tot cu ghiveci sub pernă, dar și-a făcut treaba. Spre dimineață am reușit să închid ochii și să visez. Am visat salată de boeuf în forma steagului Europei. E un semn bun, nu?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]