Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tanti Viorica, jurnal de condiții meteo nefavorabile

Zoom Tanti Viorica, jurnal de condiții meteo nefavorabile

Dragă jurnalule, azi am avut un șoc de proporții astrologice. Am dat drumul la Goldstarul din bucătărie, în timp ce pregăteam o nouă tranșă de zacuscă, și am aflat că a picat dictatorul cu mustață. Firește, mi-a sărit inima din piept. Am pus mîna pe telefon, așa murdară de ardei cum eram, și l-am sunat imediat pe domnul președinte Dragnea, care m-a asigurat însă că e vorba de un alt domn, din Venezuela, țară cu capitala la Bangkok. Mi se pare de prost gust să faci glume din astea la televizor, atîta timp cît se mai uită și bătrîni sau copii. Poate că mai are dreptate și colegul Codrin Ștefălusescu să-i băgăm la pușcărie pe măgarii care fac așa ceva.

Feriți-vă de pericolul reprezentat de anomaliile meteo neprevăzute, oameni buni! Oricît de apetisant ar suna fenomenul de ploaie înghețată, să știți că nu e vorba de înghețată adevărată, ci doar de apă de ploaie care a înghețat. Vă spun asta pentru că eu am pățit-o pe pielea mea, să rămîn cu limba lipită de un sloi de gheață crezînd că e ceva dulce, într-un moment în care mi-a scăzut glicemia.

A rîs toată lumea de colegul Daea că a îndrăznit să spună adevărul despre cormoranii din piscină, dar rîde ciot de oaie spartă! Petre n-a făcut decît să enunțeze o problemă reală cu care mulți dintre noi, cei cu piscine, ne confruntăm. Din cauza schimbărilor climaterice am început să găsim lucruri din ce în ce mai ciudate acolo. Eu am găsit și apă.

În ceea ce privește afirmația pe care am făcut-o, legată de combaterea Holocaustului, îmi dau seama acum că poate am greșit și nu trebuia să mă exprim așa. Ceea ce trebuia să zic e că luptăm cu toții la înfrîngerea Holocaustului. Pentru că combaterea fără rezultate e ca salata de vinete fără ceapă.

În toată discuția asta cu cine e securist și cine nu e securist am început să mă întreb dacă nu cumva și eu aș fi securistă. Ce mă pune pe gînduri este că m-am întrebat singură în gînd dacă sînt securistă și mi-am răspuns că nu sînt, ceea ce e exact ce ar zice un securist. Am să mă țin sub observație în perioada următoare, dar, cel mai important, am să încerc să nu dezvălui secrete prea mari de față cu mine. Niciodată nu poți să știi cine ascult.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale