Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tanti Viorica, jurnal de remaniere

Zoom Tanti Viorica, jurnal de remaniere

Dragă jurnalule, am mai trecut peste un hop important săptămîna asta, m-au informat colegii că am șanse mari să fac parte și din Guvernul Dăncilă 2 și nu am fost reanimată ca alți colegi. Aveam emoții! Îmi pare rău pentru colegii care au fost reanimați, dar, cum spune și Petre Daea de multe ori la pauza de masă: “Frate-frate, dar brînza asta e de oaie”.

Am discutat în ședința de guvern despre cum iarna ne-a luat prin surprindere. Pe mine nu m-a luat prin surprindere deloc, că eu am pus la timp două borcane de gogonele și unul de conopidă. Dacă te ia prin surprindere iarna înseamnă că nu ești om gospodar și eu n-am ce să discut cu oamenii care nu sînt gospodari, nu trebuie decît să urmărești semnele animalelor și știi.

Eu nu cred în Blec Fraidei, că Blec Fraidei nu este o sărbătoare creștinească. Cînd eram eu fată nu exista Blec Fraidei. Cînd eram eu fată nu exista ziua de vineri, oamenii n-aveau timp de ziua de vineri și n-aveau timp nici de culoarea negru. Culoarea negru a fost inventată de curînd de așa-zisa civilizație unită europeană. Eu nu cred în așa ceva, că eu sînt om cu frică de Dumnezeu. Vinerea asta nu mi-am luat nimic. Doar un feon cu difuzor și niște tigăi la reducere.

Îi asigur pe bucureșteni că nu va fi nici o grevă la metrou în anul Centenarului. Este neromînesc. Dacă moșii și strămoșii noștri nu au făcut grevă acum o sută de ani cînd, vorba aia, oamenii trăiau mai greu, trebuiau să se deplaseze cu dinozaurul sau cu ce aveau în gospodărie – am văzut eu de curînd un documentar cu o familie care mergea cu mașina și trebuia să pună frînă cu picioarele desculțe –, atunci n-o să facem nici noi grevă pentru că putem să facem sacrificiul ăsta, să nu ne punem frînă la istorie cu picioarele desculțe.

Am citit că există oameni care îl condamnă pe domnul președinte Dragnea că a fost la vînătoare de porci mistreți sau animale sălbatice sau ce se mai vînează în ziua de azi. Vreau să îi întreb pe oamenii ăia: “Nu vă e rușine, mă, animalelor?”. Voi știți ce i-au făcut porcii mistreți lui domnul Dragnea? Voi știți cît a trebuit să sufere dumnealui și familia dumnealui din cauza porcilor mistreți care îl urmăreau și se uitau urît sau scurmau cu copita și dezgropau cîte o valiză? Nu știți, așa că mai bine tăceți din gură, că prea vorbiți urît.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale