Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tanti Viorica, jurnal multilingvist

Zoom Tanti Viorica, jurnal multilingvist

Dragă jurnalule, știi foarte bine că io sînt o femeie calmă și pacifică, nu mă enervez des, dar și cînd mă enervez, să dea dracii în ăla care a îndrăznit să mă calce pe coamă! Vorba aia: mîța blondă zgîrie greu. Ei bine, săptămîna asta a reușit cineva să mă scoată din săltate: alcolistul ăla de Donald Tusk. De ce n-o sta el la el în America, nu știu… Io mă duc la el în țară să-i fac panaramă, să mă apuc să mă scălîmbăiesc în limbi străine? Nu! Atunci de ce-a venit aici la noi să vorbească în românește? Și, oricum, dacă mă ambiționez și io două zile, cît a învățat el românește, vă zic c-o să vorbesc românește mult mai bine ca el. Și ca să se învețe minte și să nu mai calce pe la noi, am învățat și io să vorbesc în limba lui străină. Și nu numai în limba lui, în mai multe. Ia-o pe-asta, fraiere: știu să zic “He-he!” în 24 de limbi de circulație internațională!

Nici n-a început bine președinția asta europeană și deja m-am extenuat toată. Îți dai seama? Atîtea țări pe care tre’ să le conduc cu mînă de fier. Atîția cetățeni peste care am drept de viață și de moarte. E o responsabilitate. Dar cred că, în primul și-n primul rînd, am să mă duc prin bucătăriile europenilor să văd cum și-au aranjat ei. Cine știe, poate-mi vine vreo idee pentru acasă, deși mă cam îndoiesc, că cică europencele astea sînt niște nespălate… Toată ziua stau la muncă, una n-ar pune mîna să facă o ciorbă sau o zacuscă.

Dacă mă bucură însă ceva e vestea c-a început iar școala și pot să ies la geam să mă strîmb la copii. Mergeți la școală acuma, ce să vă fac dacă nu v-a plăcut? Așa vă trebuie! Ia uite, io sînt femeie adultă de succes acuma și nu mai poa’ să mă oblige nimeni să merg la școală. Io stau la taclale cu granzii Europei! Așa că sîc de-aici și nu mai îmi pierdeți timpul, oricum n-o să se aleagă nimic de voi, inculților.

Am auzit că cică vine Papa în România. Ce să zic, mare zgîrie-brînză că vine Papa!… Ce mare cîntăreț mai e și Papa ăsta de se eutanasiază toată lumea așa la el? Nu știu nici măcar o melodie de la el! Toto Cutunio, ăla e cîntăreț bun! Al Bano, ăla mare talent! Așa, Papa, apă de ploaie. Nici să nu insiste, că nu-i dau Stadionul “23 August”. Nu, nu, “23 August” îl ținem de rezervă, că poate se hotărăște Al Bano să vină să cînte pentru noi.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100