Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Țara de dincolo de pădurici

Zoom Țara de dincolo de pădurici

Comisia Europeană a activat procedura de infringement în ce privește România. Ar trebuie să fie, în același timp, o procedură de infringement și pentru Uniunea Europeană. Problema defrișărilor ilegale din România a fost, de la intrarea noastră în UE, ca un câine mort la intrarea Comisiei Europene pe care toți s-au făcut că nu-l văd.

Dacă la trei scrisori cu statul de drept trimiteau una cu defrișările ilegale, și tot adunam de-o carte groasă cât Biblia. Însă, așa cum CSAȚ-ul nu a găsit de cuviință să facă din defrișări o problemă de siguranță națională, tot așa și UE.

Ultimul președinte care a mințit în problema defrișărilor a fost Klaus Iohannis. Iar după ce a mințit, a tăcut. Bineînțeles.

Pe 4 decembrie anul trecut, datele despre defrișări i se păreau președintelui „de speriat”. Deși încă din 2018 primise de la ONG-uri de mediu date exacte cu defrișările, despre care a răspuns că a luat la cunoștință. Bineînțeles, o fi luat la cunoștință un viermișor birocratic, din cei care freacă penumbra culoarelor de la Cotroceni fără nici o finalitate.

Datele sunt „de speriat” încă din anii ’90, când a început, cu o furie dementă, exterminarea pădurilor. Companii din Vest, politicieni locali și gușteri de la București, oameni ai Vămilor și probabil din Servicii, cu toții și-au încălzit viețile și conturile la flacăra lemnului românesc.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a găsit rețeta perfectă pentru ceea ce s-ar putea numi „limbă fragedă în fund, cu garnitură de aticorupție”: „Grupuri de interese au avut în fruntea Ministerului Mediului oameni care să le servească acest scop de a tăia lemn şi de a fura din pădurile României, iar Europei şi Comisiei Europene le-a păsat mai mult de pădurile din România decât guvernelor anterioare”.

Din cum vorbește, pare că treaba e ca și rezolvată. Acum, că el e capul la minister.
1 comentariu

  1. #1

    Felicitări, tizule ! De vreo câteva luni încoace tasta nu-ţi mai tace şi semnezi nişte materiale deosebit de acide şi pline de … humor !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint