Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tăriceanu, un lider cu viziună globală

Zoom Tăriceanu, un lider cu viziună globală

Călin Popescu Tăriceanu a început congresul ALDE cu o minciună: ALDE a fost al treilea partid la alegerile de anul trecut. Tăriceanu e omul clasamentelor, amintiți-vă că a avut ca slogan în campanie “România, a șaptea putere a Europei”. Acum, iată-l strigând satisfăcut: “ALDE, a treia forță politică a României!”.

Singur candidat, susținut de Emil Constantinescu, Tăriceanu a câștigat președinția ALDE. Apropo, Emil Constantinescu pare venit dintr-o lume în care oamenii maturi își pot activa oricând creierul din copilărie, dând naștere astfel unor scene de un comic teribil.

De pe timpul lui Ceaușescu n-au mai bubuit atâtea prostii la un congres. Tăriceanu zice: “Nu mi-a venit să cred că mulți tineri susțin binomul Coldea-Codruța. În anii ’90, tinerii aveau o atitudine feroce împotriva binomului comunist Ceaușescu și Lenuța”. Codruța… Lenuța… v-ați prins, se poate crea o întreagă teorie politică în jurul acestui joc fonetic.

Tăriceanu ar face bine să vadă că tinerii de atunci, ăia plini de ferocitate împotriva binomului Ceaușescu-Lenuța, sunt bătrânii de azi cu pensii mizerabile și cu o “ieșire din sistem” pe măsură. Un ALDE liberal e în alianță cu PSD. El, cică un lider liberal, e în alianță cu Liviu Dragnea. Dragnea e cel mai bun prieten al lui. Și tot el, Tăriceanu, e contrariat de tinerii ăștia care nu mai au repere, nu mai au coordonate.

Momentul de atracție al congresului a fost însă reprezentat de prezența lui Emil Constantinescu.

Și noi, care ziceam că Băsescu și-a pierdut mințile: “Avem nevoie de lideri adevărați. La o conjuncție a vieții mele și a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmut Kohl, pe Gorbaciov. Acești oameni aveau o viziune asupra lumii (…). Avem astfel de lideri în România? Puțini, iar unul e aici în sală. Este datoria mea să vorbesc despre el”. Bine că nu i-a cunoscut, în altă conjuncție a istoriei, pe Stalin și pe Hitler. Să fi văzut la ăia viziune asupra lumii, era chiar ultimul lucru de care ai fi putut să-i acuzi, că n-au o viziune asupra lumii.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Mie-mi place poza!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale