Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Taxa pe fraier

Zoom Taxa pe fraier

Dacă-n dugheana interlopilor coliva se vinde la second hand fiindcă a scăzut rău de tot prețul omului la bursa crimelor comandate, iacătă, în Palatul Justiției crește vertiginos prețul fraierilor ce-și permit să se joace de-a hoții și vardiștii.

Așa cum mafia dîmbovițeană pare o parodie ieftină după Camorra italiană – căci pe-aici Nașu’ nu te-ngroapă în beton, ci doar în portbagaj, iar după ce bodyguarzii te umplu de muci și bulion, tătucul personal se îngrijește să-ți vîre biberonul cu Ballantine’s în botic –, tot așa și procesele împricinaților au un aer parodic, de vreme ce unsprezece ani de pușcărie pentru sechestrare de persoane, propuși de încruntații procurori, se pot transforma în trei ani cu suspendare dăruiți de milostivii judecători.

Nu pot crede că, purtînd halate diferite, acești domni trăiesc și-n lumi diferite, ci mai degrabă aș zice că ei interpretează de comun acord rolurile principale din piesa numită Taxa pe fraier, în care primii îl fezandează pe pacient cu ciocanul de bătut șnițele, iar ceilalți îl tăvălesc cu grijă prin pesmet și-l părpălesc la foc moale numai după ce fraierul s-a scobit adînc prin buzunare.

La valoarea de neam prost a lui Gigi Becali, un an de pușcărie ar echivala cu un milion de euroi. Înmulțiți cu unsprezece și veți constata că liberalismul l-a costat ceva mai puțin.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

2 comentarii

  1. #1

    Circula vorba in PNL ca Becali a dat in campanie 5 milioane de euro. E doar un zvon auzit dupa colt, dar ziaristii interesati pot sapa un pic.

  2. #2

    mare adevar ai grait maestre! ai intuit bine problema. poate au exagerat putin si procurorii, dar gigica a cam facut o de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint