Eugen Teodorovici este expresia vie și cu funcție în guvern a faptului că partidele noastre nu sunt constituite în jurul unor valori și-al unei minime ideologii, ci mai degrabă funcționează ca un grup de băieți convinși că împreună au mai multe șanse de reușită în viață și cam atât.
Eugen Teodorovici a fost ministru, e ministru din nou, a fost consilier de prim-ministru, a fost și disident. În tot acest timp însă a rămas un om de dreapta cu puternice convingeri liberale în economie. Omul e un adept al neintervenționismului – consideră că statul trebuie să dispară din economie, să aibă strict un rol de reglementare, că cererea și oferta sunt mecanismele prin care piața, într-o totală libertate, își va găsi echilibrele și, în final, va conduce la prosperitate pentru toți. Cunoaștem, utopia pieței libere.
Același Teodorovici pune în următorii termeni o eventuală discuție despre impozitarea progresivă: ”Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică”. Cum adică ”dacă are o logică”? Pe ce lume trebuie să fi trăit un astfel de ministru al unei țări din UE, ce școală trebuie să fi făcut, ce cărți a citit, dacă pune, cu naivitatea lui Vanghelie, o condiție ca asta: ”dacă are o logică”?
Se cunosc logicile și de-o parte și de alta, se văd efectele impozitării unice, dar, dincolo de asta, Teodorovici este pus ministru de un partid care se vrea de stânga. Marile preocupări ale lui Teodorovici de când a fost pus ministru sunt în zona numărării bugetarilor. Omul nostru a împrumutat cea mai ieftină și mai novice retorică despre mediul bugetar – se războiește cu bugetarii care ”plimbă foi” și, cică, urmează să facă el un fel de evaluare, urmează deci să dea niște oameni afară. Care sunt ăia? Naiba știe. Sunt mulți? Nu se știe. În ce zone ale administrației se găsesc? Nu ne zice. Acești bugetari ”plimbă foi” pentru că instituțiile sunt prost conduse, pentru că nu sunt bine folosiți sau ”plimbă foi” de capul lor?
Sau, poate, mai degrabă, Teodorovici ”plimbă” el însuși această ”foaie” a concedierilor ca să mascheze concedieri de primăvară, cerute mai degrabă de măririle de salarii? Și nu cumva ”plimbătorii de foi” vor fi găsiți tocmai printre bugetari fără pile la partid?
Aa, și încă o întrebare: ce se întâmplă cu acești ”plimbători de foi”? Se va da o lege ca ei să dispară?
E simplu de analizat, eliminati rudele pana la gradul doi din aceeasi institutie, si in mod miraculos vor disparea toti neavenitii. E simplu si eficient, cu succes garantat. Va astept cu plicul….Nu de alta dar nimic nu este pe gratis si economia care o veti face justifica orice suma.
Succes! Finii si nasii sa ramana, ca, deh oameni suntem.
Are logica bai talharule. Partidele sunt grupuri de crima organizata. Asta explica tot.