Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

The Silver Church. O seară în valurile Okean-ului

Zoom The Silver Church. O seară în valurile Okean-ului

Cînd: Joia trecută, pe la 9.30 p.m., intram în…

Unde:The Silver Church, capela-club a Casei de Cultură a Studenților de pe Calea Plevnei, nr. 61, în care urma să se oficieze concertul Travka Okean. De fapt, așteptam continuu să intrăm: coada-rîu de la ușă se vărsa într-o mare care umplea toate spațiile sălii; oriunde te aflai, aveai senzația că stai la o coadă perpetuă. Ca în orice biserică, sub somptuoasele candelabre (stinse) și pe lîngă sfeșnicele cu lumînări roșii (aprinse) de pe bar…

Cine: …vreo cinci-șase sute de oameni în picioare…

De ce: …așteptau slujba de lansare în călătorie a Okean-ului bucureștean. Băieții de la Travka au editat albumul în doar cinci discuri unicat, de lansat în tot atîtea concerte-eveniment (primul în Iași, al doilea în București, următoarele în Timișoara, Cluj și Brașov), a căror distribuție au lăsat-o la dispoziția fanilor – din mînă în mînă și din ureche în ureche, Okean e un veritabil manifest muzical: "Ascultă și dă mai departe".

Muzică: Pentru cineva care n-a auzit pînă acum Travka (am făcut experimentul ăsta pe un văr nemeloman pe care l-am convins să vină la concert), alternativul melancolic-furios cu versuri psihedelice al trupei care a împlinit în primăvară zece ani a fost o surpriză plăcută: la cele 20 de piese, cîntate șnur, fără pauză, de pe Corabia nebunilor, Vreau să simt Praga, și, desigur, de pe discul cel nou (pe care George, vocea și creierul Travka, l-a purtat de gît, într-o gentuță din piele, tot concertul, și care a ajuns, în final, la o fană fericită), a vibrat odată cu sala; în special, la "Urban violent", "Zîmbetul tău", "Indiferent", "Sînt un erou", "Ceva mi s-a rupt", "Ochiul cere lumină".

Ce/Cît: Barmanii, îmbrăcați toți funeral business, în cămașă albă și cravată neagră, livrau non-stop băuturile cu o morgă de majordomi englezi la o recepție regală, deși aproape toată lumea consuma bere proletară, sticlele călătorind, ca și albumul, din mînă în mînă. 5 lei Carlsberg-ul (mic), 4 lei Tuborg-ul (tot mic).

WC: Și aici era coadă. Tot cea de la venire: s-a menținut în cam aceiași parametri pînă la plecare, cu supliment pentru cei care au avut neinspirația de a-și lăsa vreo haină la garderobă.

Publicat în Cațavencii, nr 45, 14-20 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint