Când se uita Mahomed peste Valahia (nu trupa) și se gândea cum să facă să nu-și ia țeapă de la Vlăduț al nostru, habar n-avea ce va naște, peste timp, această frumoasă relație. N-au reușit nici Traian și Decebal, cu toată împreunarea lor. Încă ne răsună în urechi, vrem, nu vrem, ecourile muzicale ale spahiilor și ienicerilor. Sigur, ne-au lăsat și niște sarmale, dar nu-i ca și când n-am fi putut și noi învăța a roti varza peste niște carne tocată… Muzical, însă…
Am ascultat azi noua melodie a domniței Theo Rose. Nu, nu din greșeală, cum nu e nici vreo plăcere vinovată. Soarta! Sau un defect profesional e de vină.
Theo Rose își începe cântecul pe un ritm popular, dar cu DJ în spate. În care ea zice că nu se duce în club. Că ea și sâmbăta se duce la muncă. Și ține o coasă în mână. Sincer, cred că nici nu știe ce-i aia sau la ce folosește. Dar e cool! Pare ca în bancul ăla cu grebla, când o caută copilul și, pen’ că nu știa cum arată, o găsește călcând pe ea. Să revenim la subiect. Piesa începe popular, dar continuă ca o manea, evident și previzibil. N-are prea multe versuri, nici nu-i trebuie, că pare un fel de chemare la dat cu coasa. La muncă! La munca câmpului, băieți. Adică mai lăsați, dreacu’, băutura și cluburile, puneți mâna pe o seceră, pe-o coasă, pe un plug, ceva.
Nea Nicu ar fi fost mândru, iar Theo ar fi fost numai bună de scos la parada de 23 August. Așa, fată, mergi la muncă. Să depășim planul. Numai Bănică, în Liceenii, mai era așa sârguincios. Iar muzica, ce să mai zic… După chestiile etno-dance din anii ’90, iată că au venit și manelele să îmbunătățească populara. Ne-am luptat cu turcii degeaba, că, uite, i-am bătut de s-au cântat pe noi. Că, în rest, mâncăm sarmale și ascultăm manele.
Pe de altă parte, n-are sărmana Theo Rose nici o treabă cu turcii, cu istoria, doar că am văzut eu un film prost zilele trecute. Îi zice Noaptea lui Vlad și s-ar fi vrut un fel de Night at the Museum, dar zici că e scris de Eusebiu Camilar. N-am mai auzit atâtea platitudini de pe vremea lu’ împușcatu’. Iar actorii joacă extrem de prost. Mihai Viteazul are barba lipită cu superglue, spre exemplu. Câțiva au jucat bine: Radu Andrei Micu, Tomi Cristin și, bineînțeles, Marius Bodochi. Dar e prea puțin ca să salveze filmul. Legătura dintre cele două subiecte care e? Păi, e ca legătura dintre populară și manele, dintre munca la coasă și Theo Rose, dintre babă și mitralieră.
Poate e ceva mai subtil. Sau ceva subliminal. Cum ar fi o reclamă la motocoasă. Dar motocoasa apare în alt clip. Sau e ceva legat de iia românească.
Dar nu rimează deloc. Theo Rose auzi ?!
Theo Rose la muncile câmpului !
Părinții Kevin și Pamela, bătrâni și bolnavi, au trimis-o pe micuța Theo Rose la câmp, adică „on the field”, din lipsă de bărbați apți de muncă. Și asta se întâmplă în țara lui oooops, woow și cool. Generației Zât sau cum s-o fi numind, îi cam pute limba română. Cât iei pe ziua de coasă miss ?
Subscriu total articolului si comentariului anterior (desi as zice ca e „ia”, nu „iia”, da’ se poate sa fie autocorectorul ala nenorocit), insa, vorba unei tanti: sint intru totul de acord, dar am citeva amendamente. Intii ca nu e coasa decit la inceput, dupa aia e secera. Unde e ciocanul? Ne intrebam si noi, ca prostii. Apoi ea (Theo din rodeo) mingiie un ied (care nu e red). De ce mingiie iedul, iedul stie? Dar parintii lui (ai iedului) „stie”? Si care e parerea lor despre asta? Si, ulterior, framinta niste aluat (sau a dat?) cu niste mineci lunge ca in poezia lui Eminescu. (N-are, totusi, scufie, cu toate astea ne vorbeste filosofie.) Pai cine framinta, bre, aluat cu asa mineci? Oricum, se pare ca-i place la munca, banuiesc ca e singura dintre noi cu aceasta bucurie. (Sigur, se mai bucura si ca mingiie iedul, care nu e Red Bull.) Cit despre film, nu l-am vazut, dar nici „A night at the museum” (ba cred ca are si partea a doua, de aia nu mai spun nimic; nici de Banica nu spun decit ca toata viata dumisale a fost sirguincios) nu mi s-a parut grozav, asa ca… Si tanti Theo (din rodeo) judeca cintareti (da, e intentionat, cred ca nu trebuia sa o mai spun) la o emisiune de mare anvergura… Long live rock and roll! (Daca se mai poate.)
Cu toata stima, A. Matita
Acum….decat mesajele lu’Gheboasa pentru tineri…mai bune sunt mesajele ei, chiar daca plimba coasa.
D-ra Teo a avut ghinionul c-a lanstat ,,popularo-maneaua” un pic prea tarziu, astfel ca n-a prins o eventuala mediatizare din scurta aparitie pe aceste meleaguri a megastarului Cris Martin. Ca-i din ce in ce mai evident cum ,,polulara” devine minoritara printre ,,muzici” astfel ca la o viitoare revenire va deveni musai ca printre popularele melodii ale indragitului artist sa horeasca si d-na Veta Biris.
Se vede ca nu o cunoașteți deloc….
Dar e ușor sa „arunci cu pietre” din fata tastaturii