Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tot ce nu știai despre coronavirus, dar ți-a fost frică să întrebi

Zoom Tot ce nu știai despre coronavirus, dar ți-a fost frică să întrebi

1) Cum se ia virusul?

E mai ușor decît în cazul unei adeverințe medicale sau al unui cazier de la Fisc. Procedura e simplă: te întîlnești cu o persoană care are deja virusul, îi spui ce vrei de la ea, iar apoi dați mîna, ca să parafați afacerea. Din acel moment, misiunea e ca și încheiată. Virusul e la tine și poți fi sigur că n-o să-l mai pierzi, poate că nici măcar cu tratament medical.

2) E grav?

Multă lume care a luat virusul crede că e o tragedie, însă de fapt nu e cine știe ce. Trebuie să privești partea bună a lucrurilor: în fond, îi iei, nu-l dai.

3) Cum a apărut coronavirusul?

Virusul s-a transmis de la animal la om. Mai exact, un pasager l-a luat de la maimuța unui taximetrist din Wuhan, China.

4) Cum se tratează coronavirusul?

Frecție cu oțet, ceai de sunătoare și un măr dimineața, pe stomacul gol. Cu alte cuvinte, se tratează cu ospitalitate, neapelînd la medicamente care l-ar putea ucide sau pune în pericol. E bine să fii o gazdă cumsecade, indiferent că te vizitează neamurile, un fost coleg de facultate sau un virus ucigaș, despre care nu se știe mare lucru.

5) Coronavirusul poate ajunge și în România?

Poate, dar nu sîntem printre prioritățile lui. Acum, pe bune: dacă ai fi un virus ucigaș celebru în toată lumea și care a apărut pe prima pagină a marilor ziare, te-ai grăbi să te duci într-o țară condusă de Klaus Iohannis și-n care a fost premier pînă mai ieri Viorica Dăncilă? Nici virusul ăla nu e prost. Și-a făcut deja o listă cu destinații de vacanță și România nu e nici măcar în Top 20.

6) Există leac pentru coronavirus?

Virusul poate fi anihilat doar de bacteriile din spitalele românești, despre care se știe că pot ucide cu mîinile goale chiar și un elefant.

7) Există cineva care profită de pe urma coronavirusului?

Da. Președintele Iohannis, care a căutat zilele trecute să se infecteze ca să nu mai zică lumea despre el că nu transmite nimic. Uite, transmite virusul.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]