Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Trei povești cu #rezist

Zoom Trei povești cu #rezist

Mihai Crăciun, tehnocratul pus de Cioloș în fruntea CFR, zace acum la pușcărie. A delapidat compania feroviară națională. În timp ce vindea 2.450 de vagoane casate la preț subevaluat, Crăciun urla din toți bojocii pe FB contra corupților. Manifestațiile din februarie contra OUG 13 au marcat apogeul turbării lui împotriva politicienilor hoți. Tot atunci Crăciun vindea cel mai mare lot de vagoane subevaluate.

Mircea Kivu, sociologul care umbla înveșmîntat în morală și adevăr, cu mișcarea #rezist atîrnată la gît și cu valorile dreptei tatuate pe canini, a turnat la Securitate. În timp ce spunea: “Generația născută după 1989 a ajuns în acești ani la maturitate. Și, tocmai pentru că nu au respirat niciodată aerul viciat al comunismului, tinerii aceștia au forța de a schimba lucruri, care a lipsit vechii generații”, el era turnător.

Vasilică Danileț, judecător, om de bază al sectei justițiariste “Martorii lui Rahova”, plin de etică și de aere fundamentale, a încredințat secrete de stat din arhiva SIPA unei puteri străine (SUA). A participat și el, pe rețele, la tribalismul turbat al saducheilor, macabeilor și macoveilor din zilele talionului, cînd cu OUG 13. Chiar în acea perioadă, articolul 935 din Codul Penal îl lăsa să umble nestingherit, în deplină libertate, prin conștiința publică, fără ca vreunul din cei 10-20 de ani de pușcărie prevăzuți de lege să fie pus în discuție de procurori.

Un tehnocrat, un militant civic, un magistrat al statului de drept. Te-ai aștepta ca ei să exprime etica și modernitatea, dar exprimă, de fapt, primitivismul. Sînt cu toții vînători-culegători: vînători de ocazii și culegători de scame de pe sacoul unei farse.

2 comentarii

  1. #1

    Hmmmm. Nu cumva vreți sa căutați și câteva exemple de la ceilalți?

  2. #2

    numai trei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100