Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Trei turme de miei, cam 50 de lei / kg

Zoom Trei turme de miei, cam 50 de lei / kg

Mai e puțin până la Paște, iar românii se gândesc deja la mesele festive: vor avea pe acestea produse din carne de miel? Răspunsuri ne dă unul dintre cei direct implicați în problemă, un baci, care ne prezintă situația:

– Ziua bună, bace! Aveți miei destui?

– Avem oi și berbeci, dar miei… Sunt și miei. Când Paștele catolic era mai devreme decât cel ortodox întâmpinam probleme, că ai lor erau „S”, iar ai noștri se făceau, între timp, „XXL”. Știți cum e: miei mici, probleme mici, miei mari, probleme mari!

– Anul ăsta Paștele ortodox și cel catolic se sărbătoresc la aceeași dată.

– Mieii de anul ăsta sunt mai așa, mai ecumenici…

– De fapt, care era problema cu mieii mici, despre care vorbeați?

– Când îi asomam cu aparatul electric se ardeau ca lița. Mielul mic are rezistență mică și face flamă, că așa mi-am pârlit cojocul. Am legat toți mieii în serie, să crească impedanța, dar s-au încins și au scos fum. Atunci ne-a luat foc și măgarul.

– Până la urmă cum i-ați adormit?

– Tot cu asomatorul, dar nu l-am mai băgat în priză. Le-am tras cu el în cap și au amețit.

– Acum, că mieii sunt mai mari, îl folosiți cum trebuie, nu?

– Acum l-am ascuns, să nu-l găsească băieții pe 1 Aprilie. Nu știți ce pot face niște ciobănași beți cu un asomator electric, mai ales colegilor aplecați să mulgă. Fără asomator se limitează la glumele tradiționale păstorești, își toarnă în fluiere super-glue, să li se lipească buzele…

– Ce fel de miei oferiți în prag de Paște?

– În principiu, noi mergem pe diversitate, încercăm să oferim miei specializați, de nișă…

– Miei de nișă? N-am mai auzit de așa ceva!

– De pildă, avem miei bolnavi de oreion, cu capul mare, buni de borș. Alții au fost crescuți cu rachiu, să li se umfle ficații, pentru drob. Sunt și miei care zburdă pe câmpii toată ziua, fac mișcare, fac mușchi, se pregătesc de mici pentru tava cu friptură.

– Vindeți și caș, urdă, dintr-astea?

– Au fost probleme cu pânza pentru strecurat, că am trimis un ciobănaș să cumpere tifon, iar prostălanul a înțeles greșit și a luat de toți banii sifon… Ne-am descurcat, au strecurat băieții în ciorapii lor, așa că da, avem și caș și urdă. Cred că și gorgonzola, la cum arată…

– Cine vrea să cumpere miel sau brânzeturi vine aici și alege, nu?

– Sau intră pe site, unde fiecare miel e prezentat cu poze, cu date personale, cu reviews. Dai click și trimitem marfa pe loc! Bine, depinde mult de curieri, să nu fie ocupați cu comenzile și să ajungă la client cutia cu mielul viu după câteva luni, pe căldură!

2.951 de vizualizări

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta