Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tribunul Băsescu

Zoom Tribunul Băsescu

Lăsat cu nădragii în vine după ce fosilele Securității i-au furat cureaua de transmisie a partidului, C.V. Tudor a rămas și fără cartela de masă în clipa în care, cu dezinvoltura unui șoim asiatic, președintele României i-a smuls din carabă frigăruia cu momițe ungurești.

Deși nu oricine calcă în scuipatul unui nebun devine nebun, iacătă, Tribunul Băsescu s-a prăvălit cu tricolorul în cioc asupra abisului mioritic și, în disperarea de a-și marca teritoriul proaspăt cîștigat, se găinățează dimineața pe stabilopozii din Neptun și seara în văile înnegurate ale Carpaților, neratînd ocazia de a-i spurca în scăfîrlie cu guano marinăresc pe cei doi băieți fugiți de la școala profesională de frecat menta puterii.

Într-o țară unde regii ies definitiv din scenă sau umblă cu cîrja ruptă, bufonul, spirtos și ușor senil, se joacă liniștit de-a împăratul, cu o emisferă a creierului împădurită cu pruni, meri și caiși, iar cu cealaltă lucrată la meserie de plugarii neadormiți ai Serviciilor.

În societatea normală a zulușilor, lupii tineri care simt că baștanul a luat-o razna îl usucă, îl afumă și îl cos la gură pe fostul șef de trib, atîrnîndu-i mumia la intrarea în colibă întru alungarea spiritelor rele, a rapandulelor și a țînțarilor.

Fiindcă n-au știut să-i coasă la timp buzele mortului, care a mai și sărit cît se poate de vioi din dricul referendumului, Ponta și Antonescu asistă paralizați la discursurile matrozului afumat și nu-i prea văd dansînd brîulețul cu clopul pe un ochi ca să-i facă concurență Jupînului, și nici cochetînd cu țațele în pronaosul mănăstirii Cireșica, la o aghiasmă scoțiană servită de picolii Patriarhiei Române.

Nemaiavînd în dotare DDT-ul antiprezidențial de anul trecut, care s-a bucurat de mare succes la masele populare, în sezonul ăsta Guvernul Ponta a bunghit că n-ar fi rău ca oamenii să se scarpine-n buzunare, introducînd taxa pe sărăcie, adică pe ouăle de țară, să moară babele de necaz în satele dunărene, că sînt scumpe al dracu', de-au ajuns duminica, în tîrg la Cujmir, patru la leu.

La așa știință a guvernării, chiar că-ți vine să strigi golănește, cînd vezi că a ieșit Băsescu la iarbă verde de mînuță cu Democrația: Fute-o, mă!

3 comentarii

 1. #1

  Ai di bre!!!!! Eu stiam ca esti slobod la gura dar pare-se ca si condeiul ti-i slobod.

 2. #2

  Merge mai bine cu “ba” decat cu “ma”…:))))

 3. #3

  Maestre …. mult prea tare ! La mai mare ….. !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]