Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tribunul Băsescu

Zoom Tribunul Băsescu

Lăsat cu nădragii în vine după ce fosilele Securității i-au furat cureaua de transmisie a partidului, C.V. Tudor a rămas și fără cartela de masă în clipa în care, cu dezinvoltura unui șoim asiatic, președintele României i-a smuls din carabă frigăruia cu momițe ungurești.

Deși nu oricine calcă în scuipatul unui nebun devine nebun, iacătă, Tribunul Băsescu s-a prăvălit cu tricolorul în cioc asupra abisului mioritic și, în disperarea de a-și marca teritoriul proaspăt cîștigat, se găinățează dimineața pe stabilopozii din Neptun și seara în văile înnegurate ale Carpaților, neratînd ocazia de a-i spurca în scăfîrlie cu guano marinăresc pe cei doi băieți fugiți de la școala profesională de frecat menta puterii.

Într-o țară unde regii ies definitiv din scenă sau umblă cu cîrja ruptă, bufonul, spirtos și ușor senil, se joacă liniștit de-a împăratul, cu o emisferă a creierului împădurită cu pruni, meri și caiși, iar cu cealaltă lucrată la meserie de plugarii neadormiți ai Serviciilor.

În societatea normală a zulușilor, lupii tineri care simt că baștanul a luat-o razna îl usucă, îl afumă și îl cos la gură pe fostul șef de trib, atîrnîndu-i mumia la intrarea în colibă întru alungarea spiritelor rele, a rapandulelor și a țînțarilor.

Fiindcă n-au știut să-i coasă la timp buzele mortului, care a mai și sărit cît se poate de vioi din dricul referendumului, Ponta și Antonescu asistă paralizați la discursurile matrozului afumat și nu-i prea văd dansînd brîulețul cu clopul pe un ochi ca să-i facă concurență Jupînului, și nici cochetînd cu țațele în pronaosul mănăstirii Cireșica, la o aghiasmă scoțiană servită de picolii Patriarhiei Române.

Nemaiavînd în dotare DDT-ul antiprezidențial de anul trecut, care s-a bucurat de mare succes la masele populare, în sezonul ăsta Guvernul Ponta a bunghit că n-ar fi rău ca oamenii să se scarpine-n buzunare, introducînd taxa pe sărăcie, adică pe ouăle de țară, să moară babele de necaz în satele dunărene, că sînt scumpe al dracu', de-au ajuns duminica, în tîrg la Cujmir, patru la leu.

La așa știință a guvernării, chiar că-ți vine să strigi golănește, cînd vezi că a ieșit Băsescu la iarbă verde de mînuță cu Democrația: Fute-o, mă!

3 comentarii

 1. #1

  Ai di bre!!!!! Eu stiam ca esti slobod la gura dar pare-se ca si condeiul ti-i slobod.

 2. #2

  Merge mai bine cu “ba” decat cu “ma”…:))))

 3. #3

  Maestre …. mult prea tare ! La mai mare ….. !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]

 • Cel mai partid perdant

  14 ianuarie 2020

  Îmi plăcea USR, la început, ca idee. Cu mult înainte să aflu că domnul Kivu a fost un ordinar turnător la Securitate. Îmi plăcea USR ca energie. De mulți, foarte […]

 • Alegem nimic, dar mai repede

  7 ianuarie 2020

  Pare, cumva, că ne-am plictisit de democrație, că ne încurcă viitorul nostru, că vrem să-l expediem repede, ca să-l bifăm. Poți să-ți bifezi viitorul? Sigur. Pui în dreptul lui o […]

 • „Ferește-mă, Doamne, de cei ce-mi vor binele!“

  7 ianuarie 2020

  Dacă din clasa întîi pînă-ntr-a patra am colecționat, ca toți dobitocii, premii și mențiuni, să aibă și mam’mare un prilej de bucurie, dintr-a cincea, cînd se apropiau ședințele cu părinții, […]