Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tribunul Băsescu

Zoom Tribunul Băsescu

Lăsat cu nădragii în vine după ce fosilele Securității i-au furat cureaua de transmisie a partidului, C.V. Tudor a rămas și fără cartela de masă în clipa în care, cu dezinvoltura unui șoim asiatic, președintele României i-a smuls din carabă frigăruia cu momițe ungurești.

Deși nu oricine calcă în scuipatul unui nebun devine nebun, iacătă, Tribunul Băsescu s-a prăvălit cu tricolorul în cioc asupra abisului mioritic și, în disperarea de a-și marca teritoriul proaspăt cîștigat, se găinățează dimineața pe stabilopozii din Neptun și seara în văile înnegurate ale Carpaților, neratînd ocazia de a-i spurca în scăfîrlie cu guano marinăresc pe cei doi băieți fugiți de la școala profesională de frecat menta puterii.

Într-o țară unde regii ies definitiv din scenă sau umblă cu cîrja ruptă, bufonul, spirtos și ușor senil, se joacă liniștit de-a împăratul, cu o emisferă a creierului împădurită cu pruni, meri și caiși, iar cu cealaltă lucrată la meserie de plugarii neadormiți ai Serviciilor.

În societatea normală a zulușilor, lupii tineri care simt că baștanul a luat-o razna îl usucă, îl afumă și îl cos la gură pe fostul șef de trib, atîrnîndu-i mumia la intrarea în colibă întru alungarea spiritelor rele, a rapandulelor și a țînțarilor.

Fiindcă n-au știut să-i coasă la timp buzele mortului, care a mai și sărit cît se poate de vioi din dricul referendumului, Ponta și Antonescu asistă paralizați la discursurile matrozului afumat și nu-i prea văd dansînd brîulețul cu clopul pe un ochi ca să-i facă concurență Jupînului, și nici cochetînd cu țațele în pronaosul mănăstirii Cireșica, la o aghiasmă scoțiană servită de picolii Patriarhiei Române.

Nemaiavînd în dotare DDT-ul antiprezidențial de anul trecut, care s-a bucurat de mare succes la masele populare, în sezonul ăsta Guvernul Ponta a bunghit că n-ar fi rău ca oamenii să se scarpine-n buzunare, introducînd taxa pe sărăcie, adică pe ouăle de țară, să moară babele de necaz în satele dunărene, că sînt scumpe al dracu', de-au ajuns duminica, în tîrg la Cujmir, patru la leu.

La așa știință a guvernării, chiar că-ți vine să strigi golănește, cînd vezi că a ieșit Băsescu la iarbă verde de mînuță cu Democrația: Fute-o, mă!

3 comentarii

 1. #1

  Ai di bre!!!!! Eu stiam ca esti slobod la gura dar pare-se ca si condeiul ti-i slobod.

 2. #2

  Merge mai bine cu “ba” decat cu “ma”…:))))

 3. #3

  Maestre …. mult prea tare ! La mai mare ….. !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]