Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tribunul Băsescu

Zoom Tribunul Băsescu

Lăsat cu nădragii în vine după ce fosilele Securității i-au furat cureaua de transmisie a partidului, C.V. Tudor a rămas și fără cartela de masă în clipa în care, cu dezinvoltura unui șoim asiatic, președintele României i-a smuls din carabă frigăruia cu momițe ungurești.

Deși nu oricine calcă în scuipatul unui nebun devine nebun, iacătă, Tribunul Băsescu s-a prăvălit cu tricolorul în cioc asupra abisului mioritic și, în disperarea de a-și marca teritoriul proaspăt cîștigat, se găinățează dimineața pe stabilopozii din Neptun și seara în văile înnegurate ale Carpaților, neratînd ocazia de a-i spurca în scăfîrlie cu guano marinăresc pe cei doi băieți fugiți de la școala profesională de frecat menta puterii.

Într-o țară unde regii ies definitiv din scenă sau umblă cu cîrja ruptă, bufonul, spirtos și ușor senil, se joacă liniștit de-a împăratul, cu o emisferă a creierului împădurită cu pruni, meri și caiși, iar cu cealaltă lucrată la meserie de plugarii neadormiți ai Serviciilor.

În societatea normală a zulușilor, lupii tineri care simt că baștanul a luat-o razna îl usucă, îl afumă și îl cos la gură pe fostul șef de trib, atîrnîndu-i mumia la intrarea în colibă întru alungarea spiritelor rele, a rapandulelor și a țînțarilor.

Fiindcă n-au știut să-i coasă la timp buzele mortului, care a mai și sărit cît se poate de vioi din dricul referendumului, Ponta și Antonescu asistă paralizați la discursurile matrozului afumat și nu-i prea văd dansînd brîulețul cu clopul pe un ochi ca să-i facă concurență Jupînului, și nici cochetînd cu țațele în pronaosul mănăstirii Cireșica, la o aghiasmă scoțiană servită de picolii Patriarhiei Române.

Nemaiavînd în dotare DDT-ul antiprezidențial de anul trecut, care s-a bucurat de mare succes la masele populare, în sezonul ăsta Guvernul Ponta a bunghit că n-ar fi rău ca oamenii să se scarpine-n buzunare, introducînd taxa pe sărăcie, adică pe ouăle de țară, să moară babele de necaz în satele dunărene, că sînt scumpe al dracu', de-au ajuns duminica, în tîrg la Cujmir, patru la leu.

La așa știință a guvernării, chiar că-ți vine să strigi golănește, cînd vezi că a ieșit Băsescu la iarbă verde de mînuță cu Democrația: Fute-o, mă!

3 comentarii

 1. #1

  Ai di bre!!!!! Eu stiam ca esti slobod la gura dar pare-se ca si condeiul ti-i slobod.

 2. #2

  Merge mai bine cu “ba” decat cu “ma”…:))))

 3. #3

  Maestre …. mult prea tare ! La mai mare ….. !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]