Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tu ești Eurovision? Eu nu sunt, dar nenea Horia Moculescu sigur este

Zoom Tu ești Eurovision? Eu nu sunt, dar nenea Horia Moculescu sigur este

Pe mulți i-a surprins ediția din acest an a selecției pentru Eurovision. În sensul că, dată fiind situația televiziunii publice, cetățenii cotizanți se așteptau ca totul să arate jalnic. Pe ideea: frate, am văzut că ăștia nu mai au după ce să bea apă, de fapt ei au murit, dar nu știu încă, ce Eurovision să mai facă?

Eu, știind în mare cu ce bugete s-a lucrat, mult mai mici decât în anii trecuți, nu puteam să mă bazez, când mă gândeam cum o să arate spectacolul de la Baia Mare, decât pe profesionalismul oamenilor pe care TVR i-a deplasat acolo. Adică n-au mai fost nici bani de furat la finala asta, ceea ce e o premieră. Ei bine, oamenii TVR au făcut din rahat bici. Și biciul arăta foarte frumos, duminică, în seara finalei selecției naționale. Asta grație lui Dan Manoliu și echipei lui.

Doar că, atunci când a fost să pocnească în ritmul unor melodii bune, biciul vrăjit pe bani puțini de profesioniștii televiziunii a arătat către juriul condus de domnul Horia Moculescu. Așa că finala selecției pentru Eurovision, care a arătat excelent, s-a auzit foarte-foarte prost. Un fel de Floarea din grădină, tati! Ascultând melodiile din finală, niște lălăieli lipsite de viață, am avut senzația că toată lumea vrea să fie Luminița Anghel. Sper că-ți place ce-ai făcut din concursul ăsta, Luminițo!

Excepție face Ovidiu, care, la fel ca anul trecut, a vrut să fie formația Helloween. Fiecare cu păsărica lui, nu?

Așadar, Eurovisionul a avut de toate anul ăsta.

Un juriu condus de nenea Moculescu (sper că apreciați, maestre, ce Eurovision v-a făcut TVR anul ăsta!) și completat de Randi și Cezar, doi băieți care s-au întrecut în platitudini crezându-se Moga și Chirilă. Ba Randi i-a tras și vreo doi pumni în ficați limbii române, care nu mai găsea la un moment dat ieșirea din sală. Și asta pentru că a luat-o la palme și prezentatorul Cornel Ilie, un agramat sadea, care i-a făcut pe analfabeții care se uitau la Eurovision să schimbe canalul de rușine.

Și au mai fost câteva momente de prostituție, dar prostituție de-aia de centura Feteștiului, la care televiziunea publică s-a dedat. Neavând bani să organizeze evenimentul, TVR a mers cu cerșitul prin țară, căutând parteneri. Iar primarul Cherecheș, de la Baia Mare, a văzut oportunitatea: să dea niște bani din vistieria orașului pentru a-și face el campanie electorală. Campanie de-aia deșănțată, cu bale!

Revenind la spectacol, dacă prima parte a fost excelentă, inclusiv deschiderea, la final treaba a scăpat de sub control. Prezentatorii habar nu aveau ce trebuie să facă, juriul s-a urcat pe scenă ca să, mă rog, cânte (tot din lipsă de bani nu s-au găsit niște artiști adevărați, ci doar niște prieteni de artiști), Moculescu a schingiuit ”Sunt vagabondul vieții mele”, făcându-l pe Dinică să se răsucească în mormânt (maestre, scuze!), iar Ovidiu, rămas fără oxigen după anunțul că e câștigător, a avut un delir despre cum suntem noi daci. Ce să zic, bine că omul mai mult cântă…

Dar stați liniștiți, o să rupem în Suedia!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint