Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tudor Chirilă (unu’ solist): “M-am gîndit că fenomenului de îngheț funcționează și ca o metaforă pentru România“

Zoom Tudor Chirilă (unu’ solist): “M-am gîndit că fenomenului de îngheț funcționează și ca o metaforă pentru România“

Gen La Vama Veche în ureche

Tudor Chirilă (unu’ solist): “M-am gîndit că fenomenului de îngheț funcționează și ca o metaforă pentru România: o țară înghețată, paralizată, încremenită (de incompetență, corupție, infractori și mentalități bolnave), dar care, paradoxal, se prăbușește la fel ca arborii sau crengile încărcați de prea multă gheață.” (Libertatea, 27 ianuarie)

Dă-mă dracu’, ce virtuoz al figurilor de stil e Tudor Chirilă! Cum vede el metafore peste tot și cum penetrează cu mintea și cu simțul estetic în locuri în care nici un om n-a mai ajuns pînă acum… Zici că e Alexandru Brătescu-Voinești în capodopera simbolistă „Puiul”. Păcat doar că metaforele astea au început să se topească și să le spargă capul și parbrizul oamenilor. Exact ca jandarmii aflați în subordinea infractorilor corupți și incompetenți!

 

Gen Nu contează cît de lung ai părul

Mihai Trăistariu (tornero): „La un moment dat, una îmi scrie pe Facebook. Cît o ai? Și eu îi scriu înapoi: 21. Și de atunci au început miștourile cu #21. Găsiți mii de articole. Vreau să fac și o melodie cu #21.” (Agenții VIP, 26 ianuarie)

Cel mai probabil, Mihai nu se referă la lungimea penisului, așa cum a ținut să sugereze ca un băiat finuț ce e, ci la cît de mare e colecția lui de chiloți din șifonier. Locul de unde refuză să iasă în ciuda dovezilor tot mai clare.

 

Gen Nu neapărat proastă

Bianca Roman (ispită TV): „După ce a făcut Hannelore… ne-a stricat imaginea tuturor fetelor ispite. Nu mai rezonez cu emisiunea Insula iubirii. E foarte mult. (…) Eu o știu doar din ce am citit pe Facebook. Este o femeie neasumată, este o femeie mai puțin mobilată mental… ca să nu zic că-i proastă.” (Libertatea, 25 ianuarie)

Cel mai nasol la mobila mentală e cînd ți-o cumperi de la IKEA și îți umpli creierul cu tot felul de bucăți și bucățele pe care după aia trebuie să le prinzi singur cu șuruburi. E un chin.

 

Gen Diva de la Monaco

Mihaela Rădulescu (doamnă): “Eu mă … pe fata asta (n.r. – Andreea Marin) şi mă ştiu sigur de o mie de ori arătînd mai bine, mai deşteaptă şi mai mişto ca fata asta. Mă doare în … de fata asta. Nu vreau însă să se vadă, strict profesional vorbind, inegalitatea dintre ce facem noi acolo.” (Libertatea, 24 ianuarie)

Ce poate fi mai frumos decît două doamne din showbiz care se respectă și se felicită reciproc? Poate doar o înregistrare venită de la DNA care arată cît de utile sînt interceptările telefonice în destructurarea rețelelor de bîrfe la telefon.

 

Gen Prea vorbești urît

Oana Zăvoranu (pacientă): „Îmi spune și mie cineva ce e cu petardele astea care postează poze arătînd «m&*%»? (…) Cît de țopîrlancă, melteancă, ordinară, neam prost și centuristă trebuie să fii să arăți asta cînd postezi pe o rețea de socializare? «M&*%» ție și cui mai ai tu drag, nu mie, baragladină belită, urîtă, frustrată și fără vreun fel de talent, care întîmplător m-am nimerit pe sărăcia ta de cont.” (Libertatea, 23 ianuarie)

Știam cu toții că o să vină momentul în care Oana o să înceapă să se înjure cu oameni aleatori pe care-i găsește pe Internet. Nu știam însă că o să vină însă atît de repede. Bănuiesc că tot ce mai putem face acum e să ne luăm popcorn-ul, să ne așezăm comod în fotoliu și să așteptăm ca “baragladina belită, urîtă și frustrată” să răspundă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint