Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Turcii se răzbună și ei cum pot că i-am bătut la Plevna

Zoom Turcii se răzbună și ei cum pot că i-am bătut la Plevna

România este o asociație a etnicilor turci din România, asociație care l-a dat Parlamentului actual pe deputatul Ibram Iusein, pentru care primește, anual, importante subvenții de la statul român. În 2012, UDTR i s-au alocat de către Guvernul Boc, prin HG 31 din 18 ianuarie 2012, 2.924.000 de lei pentru a fi folosiți în interesul etnicilor turci, în speranța că acești bani îi vor ajuta pe compatrioții noștri să-și păstreze obiceiurile și identitatea culturală. În anii anteriori, sumele alocate de către Guvernul României au oscilat între 1.900.000 și 2.700.000. Bani frumoși, care, evident, nu rezolvă problemele etniei turce din județele Constanța și Tulcea, dar pot rezolva nevoia de confort a câtorva turci mai isteți, cocoțați în fruntea Uniunii Democrate.

Problemele UDTR au început prin 2004, când fostul deputat Osman Fedbi, care părăsise asociația, s-a întors – nestatutar – direct în funcția de președinte, beneficiind de voturile și sprijinul interlopilor din cartierul Piața Chiliei din Constanța. De atunci, banul public a încăput, ca și UDTR, pe mâna unui grup restrâns de aleși ai sorții, oameni care au transformat asociația etnicilor turci într-o afacere de familie destul de bănoasă. Ușor-ușor, șefii UDTR au început să pună mâna pe sediile uniunii. În apartamentul din strada Ștefan cel Mare, numărul 15, etajul 1, unde se afla contabilitatea UDTR, s-a mutat cu tot cu familie fiica lui Husein Cadîr, vicepreședinte al UDTR și președinte al filialei Constanța. Apoi, în bulevardul Tomis nr. 99, bloc SO, apartatment nr. 3, unde își avea sediul revista Haskes s-au mutat Iașar Enver, președintele filialei municipale Constanța a UDTR.

Rămași fără sediu, șefii UDTR au închiriat, între 2004 și 2010, un imobil din strada Bogdan Vodă, plătind lunar, din subvenția de la stat, 1.500 de euro. 

Și pentru că uniunea avea nevoie, totuși, de un sediu al ei, în 2010 s-a decis achiziționarea unei vile în strada Crișana nr. 44. Întâmplător, vila aparținea unei rubedenii a aceluiași Husein Cadîr, iar în momentul achiziției era ipotecată la bancă, extinderea imobiliară a UDTR venind ca o salvatoare mână de ajutor pentru membrii clanului Cadîr.

O altă aventură imobiliară greu de explicat este închirierea, contra sumei de 800 de euro lunar, a unui imobil pe strada Ion Rațu, unde ar fi trebuit să funcționeze sediul organizației de tineret a UDTR. După 8 luni, însă, activitatea organizației de tineret a încetat, încetând și plata inutilă a chiriei, considerându-se, probabil, că nu merită să plătești 800 de euro pentru doi-trei amețiți acre se adună din când în când să mai bage niște jocuri de noroc.

În 2010 a avut loc un control al Curți de Conturi care a constatat că, nefolosind în mod legal mare parte din subvențiile date de la guvern, UDTR ar trebui să înapoieze sume importante. Totuși, cel mai probabil după intervenția deputatului Ibram Iusein, Curtea de Conturi și-a retras acțiunea din contencios administrativ, UDTR rămânând să cheltuie cum are chef banii de la buget.

  

În locul proiectelor pe care UDTR ar trebui să le desfășoare din banii de la buget în beneficiul turcilor din Dobrogea, subvențiile se duc de ani buni pe salarii date unui grup de prieteni și rude, pe afaceri dubioase făcute cu votanții din Chilia Veche sau, pur și simplu, dispar fără urmă.  Președitle UDTR, Osman Fedbi, și-a angajat la Uniune socrul, soția și o mulțime de amici dintre cei ce l-au ajutat să câștige președinția UDTR. De când este președinte, din 2004, numărul angajaților UDTR a crescut de 7 ori, fiind un model de afacere de succes, care nu numai că nu disponibilizează în criză, ci angajează la greu.

Nu știm dacă șefii UDTR au învățat corupția de la români sau o știau dinainte, dar poate ar trebui să se uite cineva pe-acolo, să vedem dacă, de fapt, plătim subvenție sau haraci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint