Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultima fiță: muie în cimitir!

Zoom Ultima fiță: muie în cimitir!

Ce știu cei mai mulți români despre scandalul de la Valea Uzului?

Că e acolo “ceva” între români și maghiari. S-au bătut, era cât pe-aci să se bată, urmează să se bată, ceva pe-acolo.

De ce nu vor cei mai mulți dintre români să afle mai multe despre scandalul de la Valea Uzului? Pentru că e atât de anii ’90 ce se întâmplă acolo. Sau cel puțin așa îmi place să cred.

Foarte pe scurt: la jumătatea lunii mai, Primăria din Dărmănești a ridicat zeci de cruci în cinstea eroilor români în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Cimitirul este pe granița dintre județele Bacău și Harghita. Primăria Sânmartin, din Harghita, își revendică și ea teritoriul cimitirului, motiv pentru care, spun cei de acolo, crucile au fost ridicate fără autorizația lor, singura legală. Așadar, sunt ilegale. Maghiarii au acoperit crucile eroilor români cu pungi de plastic negre. Moment în care au intervenit televiziunile: hei, avem aici puțin rahat de halit! Să-l halim deci.

Mai multe asociații de români patrioți și Primăria din Dărmănești au anunțat că pe 6 iunie, Ziua Eroilor români, merg la Valea Uzului să-i comemoreze pe eroii români cum se cuvine. În acest moment, Agerpres a slobozit spre țară următoarea știre: “Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că mai mulţi membri ai comunităţii maghiare din Harghita şi Covasna, alături de liderii lor politici, organizează joi la cimitirul de la Valea Uzului un protest paşnic, în aceeaşi zi în care mai multe organizaţii româneşti, dar şi Primăria din Dărmăneşti, judeţul Bacău, au anunţat organizarea unor manifestări comemorative cu ocazia Zilei Eroilor”.

Un protest pașnic pentru că unii își serbau eroii. Și, probabil, pentru că unii eroi nu pot sta lângă alți eroi.

Bineînțeles, pe 6 iunie, s-au întâlnit fanii eroilor români cu fanii eroilor maghiari și și-au arătat muie peste gardul cimitirului.

Cimitirul prostiei e pe undeva? Oricum, și dacă e, e gol.

Muie PSD! era lux.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale