Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Umbra lui Darius Vâlcov se plimbă prin Slatina cu liftul

Zoom Umbra lui Darius Vâlcov se plimbă prin Slatina cu liftul

Nu că vine campania sau mai știu eu ce, însă cînd vezi pe ce mai strică unele primării banii, te ia cu pandalii. Băi, dar îți vine să te urci pe cel mai mare zgîrie-nori din Slatina și să sari de acolo. Cum, nu știați că există așa ceva în Slatina? Ei, na. Păi, fiți atenți aici, că Primăria lui Constantin Stelian Emil Moț dă 13.288.413 lei plus TVA pentru reparația lifturilor din oraș. Or, cînd numai să repari lifturile te costă atît, clar e vorba de niște zgîrie-nori, nu?

În fapt, se pare, există în Slatina vreo 58 de ascensoare, toate urmînd să fie modernizate/reparate de Primărie cu suma asta, adică undeva la 50.000 de euro pe ascensor. Căci, se pare, ascensoarele din Slatina sînt niște opere de artă or something, că la banii ăștia puteau lua unele noi. Orișicum, mai important e că se face ceva. Să placă la oameni, să fie bine. Și să fie bine la firma care a cîștigat contractul, Top Decon SRL, care altfel a concurat de una singură pentru contractul ăsta, atribuit pe 20 februarie.

Firma asta, care n-are treabă cu reparația ascensoarelor, e însă una care, de ceva vreme, are un tot mai mare lipici la banul public. Top Decon a fost înființată la Vîlcea, prin 2003, și mutată la Slatina prin 2008, în același sediu în care funcționa și o firmă a lui Cristian Nicolae Deaconu, amic cu Vâlcov și omul care a preluat ACETI după ce Darius a fost trimis în judecată. De altfel, în ultima perioadă, Top Decon și ACETI – firmă a cărei istorie se leagă de cea a lui Vâlcov – au cîștigat o sumedenie de contracte, de la canalizări și pînă la reparat de drumuri. Iar acum, iată, Top Decon reușește să ia cîteva milioane și pe cont propriu, de la Primăria Slatina. Unde acum vreo trei ani avea doi angajați și zero contracte, firma a sărit la contracte de peste 100 de milioane. Păi, normal că se pricep la ascensoare rapide.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale