Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un regat pentru un chel

Zoom Un regat pentru un chel

Fratele Preşedintelui a tăiat fără şovăire nodul grobian, afirmînd că aşa cum îl ştie el pe Traian, în ’47 n-ar fi abdicat, ci s-ar fi sinucis.

„Plîngi Moldovă, scrie peană!“ – căci habar n-aveam noi cu ce sinucigaş de cursă lungă sîntem contemporani şi cît de diferit ar fi arătat istoria poporului român dacă ăl mai viteaz dintre regii asfaltului s-ar fi născut ceva mai devreme.

De pildă, nu şi-ar fi pierdut capul în Cîmpia Turzii, ca aiuritul ăla de Mihai, ci i-ar fi dat un şut în boaşe generalului Basta şi, cu cortul în spinare, ar fi intrat victorios în Buda, unde, întîmpinat cu ciuşcă şi barack palinka, le-ar fi strigat bozgorilor: „Asta-i pohta ce-am pohtit!“, fiindcă şi pe-atunci împărţirea regională a Europei era la mare modă.

Nu-i greu de imaginat ce s-ar fi întîmplat dacă marele nostru cîrmaci s-ar fi nimerit la volanul „Titanicului“. Păi, aisbergul, făcut chisăliţă cu pisălogul, ar fi adăstat în paharul cu whisky al comandantului, pasagerii ar fi ajuns uscaţi şi teferi la New York şi ne-am fi mîndrit pînă-n ziua de astăzi cu rezerva de gheaţă din subsolul Băncii Naţionale.

Ieri seară, în timp ce mă plimbam prin Cetate cu mintea înfierbîntată de ideea de a-l vedea pe Traian Băsescu zugrăvit în diferite ipostaze pe brîul istoric din sala Ateneului Român, admiţînd că dacă omul a coborît din maimuţă, nici scroafa nu s-a sfiit să se caţere în copac, o voce guturală ce răzbătea dintr-o cîrciumă prăpădită mi-a spulberat cu un refren fandacsia evoluţionismului:

„Din cucoş nu faci găină

Nici din curvă gospodină

Nici din drum nu faci cărare

Nici din curvă fată mare…“

11 comentarii

 1. #1

  Nici din ciment uscat sarmale…

 2. #2

  Felicitari!

 3. #3

  …respect

 4. #4

  bai nea dinescule, ce faci mata de o vreme in coace se numeste, taiat frunze la caini, buna ta credinta s.a dus pe apa sambetei.incrancenarea de care dai dovada, provine ori din pierdere de memorie, ori din ceva interese care vizeaza portofelul. ca o fi una, ca o fi alta, trebue sa stii(vorba romanului) ca dai ca surdul in toba !!!!

 5. #5

  Mambo Siria?

 6. #6

  Doru Buscu a spus:
  “Mirceo, FA-TE ca lucrezi cu noi!”
  Pai acu’ ce faceti, chiar lucrati?
  Eeei, daca e asa, atunci…sa fie intr-un ceas bun !
  Si insanatosire grabnica, sper ca accidentul de care am auzit nu a fost grav.
  Alles Gute.

 7. #7

  si nici din lingai oameni.

 8. #8

  Multa bafta , continuati stilul pamfletar , si mai ales … nu iertati pe nimeni , pentru ca noi vrem sa stim cine , cat si cum ne mai fura ! Tot inainte !

 9. #9

  Mult succes, si da, avem pretentii de la dumneavoastra, si va vrem mult mai activ in zona literara, pentru ca aveti resurse.Felicitari!

 10. #10

  sau din Pora intelectuala.never!endaaaiaaiuiloluiezlăviuuu…

 11. #11

  @Ugly Dog : “Alles Gute” ?! Cum te prinde, cum te … “Gutte” !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]