Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un regat pentru un chel

Zoom Un regat pentru un chel

Fratele Preşedintelui a tăiat fără şovăire nodul grobian, afirmînd că aşa cum îl ştie el pe Traian, în ’47 n-ar fi abdicat, ci s-ar fi sinucis.

„Plîngi Moldovă, scrie peană!“ – căci habar n-aveam noi cu ce sinucigaş de cursă lungă sîntem contemporani şi cît de diferit ar fi arătat istoria poporului român dacă ăl mai viteaz dintre regii asfaltului s-ar fi născut ceva mai devreme.

De pildă, nu şi-ar fi pierdut capul în Cîmpia Turzii, ca aiuritul ăla de Mihai, ci i-ar fi dat un şut în boaşe generalului Basta şi, cu cortul în spinare, ar fi intrat victorios în Buda, unde, întîmpinat cu ciuşcă şi barack palinka, le-ar fi strigat bozgorilor: „Asta-i pohta ce-am pohtit!“, fiindcă şi pe-atunci împărţirea regională a Europei era la mare modă.

Nu-i greu de imaginat ce s-ar fi întîmplat dacă marele nostru cîrmaci s-ar fi nimerit la volanul „Titanicului“. Păi, aisbergul, făcut chisăliţă cu pisălogul, ar fi adăstat în paharul cu whisky al comandantului, pasagerii ar fi ajuns uscaţi şi teferi la New York şi ne-am fi mîndrit pînă-n ziua de astăzi cu rezerva de gheaţă din subsolul Băncii Naţionale.

Ieri seară, în timp ce mă plimbam prin Cetate cu mintea înfierbîntată de ideea de a-l vedea pe Traian Băsescu zugrăvit în diferite ipostaze pe brîul istoric din sala Ateneului Român, admiţînd că dacă omul a coborît din maimuţă, nici scroafa nu s-a sfiit să se caţere în copac, o voce guturală ce răzbătea dintr-o cîrciumă prăpădită mi-a spulberat cu un refren fandacsia evoluţionismului:

„Din cucoş nu faci găină

Nici din curvă gospodină

Nici din drum nu faci cărare

Nici din curvă fată mare…“

11 comentarii

 1. #1

  Nici din ciment uscat sarmale…

 2. #2

  Felicitari!

 3. #3

  …respect

 4. #4

  bai nea dinescule, ce faci mata de o vreme in coace se numeste, taiat frunze la caini, buna ta credinta s.a dus pe apa sambetei.incrancenarea de care dai dovada, provine ori din pierdere de memorie, ori din ceva interese care vizeaza portofelul. ca o fi una, ca o fi alta, trebue sa stii(vorba romanului) ca dai ca surdul in toba !!!!

 5. #5

  Mambo Siria?

 6. #6

  Doru Buscu a spus:
  “Mirceo, FA-TE ca lucrezi cu noi!”
  Pai acu’ ce faceti, chiar lucrati?
  Eeei, daca e asa, atunci…sa fie intr-un ceas bun !
  Si insanatosire grabnica, sper ca accidentul de care am auzit nu a fost grav.
  Alles Gute.

 7. #7

  si nici din lingai oameni.

 8. #8

  Multa bafta , continuati stilul pamfletar , si mai ales … nu iertati pe nimeni , pentru ca noi vrem sa stim cine , cat si cum ne mai fura ! Tot inainte !

 9. #9

  Mult succes, si da, avem pretentii de la dumneavoastra, si va vrem mult mai activ in zona literara, pentru ca aveti resurse.Felicitari!

 10. #10

  sau din Pora intelectuala.never!endaaaiaaiuiloluiezlăviuuu…

 11. #11

  @Ugly Dog : “Alles Gute” ?! Cum te prinde, cum te … “Gutte” !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]