Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un regat pentru un chel

Zoom Un regat pentru un chel

Fratele Preşedintelui a tăiat fără şovăire nodul grobian, afirmînd că aşa cum îl ştie el pe Traian, în ’47 n-ar fi abdicat, ci s-ar fi sinucis.

„Plîngi Moldovă, scrie peană!“ – căci habar n-aveam noi cu ce sinucigaş de cursă lungă sîntem contemporani şi cît de diferit ar fi arătat istoria poporului român dacă ăl mai viteaz dintre regii asfaltului s-ar fi născut ceva mai devreme.

De pildă, nu şi-ar fi pierdut capul în Cîmpia Turzii, ca aiuritul ăla de Mihai, ci i-ar fi dat un şut în boaşe generalului Basta şi, cu cortul în spinare, ar fi intrat victorios în Buda, unde, întîmpinat cu ciuşcă şi barack palinka, le-ar fi strigat bozgorilor: „Asta-i pohta ce-am pohtit!“, fiindcă şi pe-atunci împărţirea regională a Europei era la mare modă.

Nu-i greu de imaginat ce s-ar fi întîmplat dacă marele nostru cîrmaci s-ar fi nimerit la volanul „Titanicului“. Păi, aisbergul, făcut chisăliţă cu pisălogul, ar fi adăstat în paharul cu whisky al comandantului, pasagerii ar fi ajuns uscaţi şi teferi la New York şi ne-am fi mîndrit pînă-n ziua de astăzi cu rezerva de gheaţă din subsolul Băncii Naţionale.

Ieri seară, în timp ce mă plimbam prin Cetate cu mintea înfierbîntată de ideea de a-l vedea pe Traian Băsescu zugrăvit în diferite ipostaze pe brîul istoric din sala Ateneului Român, admiţînd că dacă omul a coborît din maimuţă, nici scroafa nu s-a sfiit să se caţere în copac, o voce guturală ce răzbătea dintr-o cîrciumă prăpădită mi-a spulberat cu un refren fandacsia evoluţionismului:

„Din cucoş nu faci găină

Nici din curvă gospodină

Nici din drum nu faci cărare

Nici din curvă fată mare…“

11 comentarii

 1. #1

  Nici din ciment uscat sarmale…

 2. #2

  Felicitari!

 3. #3

  …respect

 4. #4

  bai nea dinescule, ce faci mata de o vreme in coace se numeste, taiat frunze la caini, buna ta credinta s.a dus pe apa sambetei.incrancenarea de care dai dovada, provine ori din pierdere de memorie, ori din ceva interese care vizeaza portofelul. ca o fi una, ca o fi alta, trebue sa stii(vorba romanului) ca dai ca surdul in toba !!!!

 5. #5

  Mambo Siria?

 6. #6

  Doru Buscu a spus:
  “Mirceo, FA-TE ca lucrezi cu noi!”
  Pai acu’ ce faceti, chiar lucrati?
  Eeei, daca e asa, atunci…sa fie intr-un ceas bun !
  Si insanatosire grabnica, sper ca accidentul de care am auzit nu a fost grav.
  Alles Gute.

 7. #7

  si nici din lingai oameni.

 8. #8

  Multa bafta , continuati stilul pamfletar , si mai ales … nu iertati pe nimeni , pentru ca noi vrem sa stim cine , cat si cum ne mai fura ! Tot inainte !

 9. #9

  Mult succes, si da, avem pretentii de la dumneavoastra, si va vrem mult mai activ in zona literara, pentru ca aveti resurse.Felicitari!

 10. #10

  sau din Pora intelectuala.never!endaaaiaaiuiloluiezlăviuuu…

 11. #11

  @Ugly Dog : “Alles Gute” ?! Cum te prinde, cum te … “Gutte” !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]