Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Unificarea dreptei

Zoom Unificarea dreptei

E dreapta fărâmițată, trebuie să facem ceva cu ea.

Stânga e unită, iar dreapta e fărâmițată, de-aici o mare problemă. Poți să vezi la tot pasul urme de testicule în praf, după ce s-au dat cu fundul de pământ toți analiștii.

Să vedem cum e fărâmițată dreapta.

PNL – PNL e o fărâmițare el însuși. Liberalii abuzați, scăpați din USL ca niște prostituate din garsoniera unor interlopi, încearcă de ceva vreme să digere resturile unui animal politic bolnav de corupție: PDL. PNL a vrut să se dea Marele PNL, a vrut să arate forță, motiv pentru care a căscat gura cât de mult a putut și a înghițit PDL-ul cu tot cu oase, cu blană, cu Nelu Mexicanu, Andreea Paul, Gheorghe Flutur și Vasile Blaga. Udrea, în anii ei buni, n-avea așa o deschidere.

Monica Macovei – Monica Macovei nu poate fi de dreapta pentru că nu înțelege politica. Pentru un procuror care a trăit în dictatură, apoi în haos, politicienii ar trebui condamnați fără judecată. Sunt convins că Macovei nu înțelege nici justiția, nici nevinovăția. Cum adică să fie cineva nevinovat?… Aa, e nenăscut.

Probabil că nici acum Macovei nu pricepe de ce, după condamnarea comunismului, nu a fost condamnată și democrația. Atâtea voci, atâtea păreri, când adevărul e numai unul?… Ce pierdere de timp!

E lipsită de nuanțe, ai zice intransigentă, dacă nu ai ști ce dispusă a fost să se mozolească în grup cu pedeliștii pentru un post de europarlamentar. Adică pentru bani.

Monica Macovei e apolitică în sensul în care spui despre unul fără ureche muzicală că e afon.

Nicușor Dan – e considerat “de dreapta”. El e de dreapta pe acel principiu creator de dreapta în România: “Nu votezi cu PSD, îl urăști pe Ceaușescu, nu-ți place Stalin, crezi că Rusia pompează bani pentru influență în România? Hei, atunci ești de dreapta!”. Nicușor Dan e de dreapta la fel cum sunt o coală de hârtie sau o bancă din parc. El face parte din acei mulți, foarte mulți analfabeți politici care sunt de dreapta nu pentru că dreapta are vreo însemnătate în sine pentru ei, ci pentru că “dreapta nu e PSD”. Mare greșeală, PSD nu e nimic și poate fi orice. E imposibil să te definești în raport cu el.

Traian Băsescu – mai face politică doar dintr-o pornire voodoo: vrea să alunge spiritul pușcăriei. A trecut țara prin criză. Dacă nu era în funcție, atunci acel scaun gol de la Cotroceni ar fi trecut țara prin criză. Cu siguranță, costurile pentru populație ar fi fost mai mici. Din punct de vedere economic, are acea infantilitate a înțelegerii care pornește din respectul pentru cifrele mari, pentru indicatori, pentru tabloul de comandă. De la acel tablou de comandă îi place să-și răsplătească credincioșii sau să-și pedepsească dușmanii. El nu e de dreapta, nu e de stânga. În funcție de context și de ofertă însă, poate să fie ce vrea el.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Confuzia ideologica are ca efect dezoerientarea politica a partielor si a membrilor acestora.
    Citind articolul, mi-am amintit de o scena dintr-un film rusesc in care, in timpul razboiului civil, la petrecerea unui grup de ofiteri albi, fiecare isi motiva participarea in tabara antibolsevica din perspectiva imenselor pierderi de mosii, actiuni si alte privilegii. Un tanar locotenent tacea. Find intrebat de ceilalti ofiteri ce ar avea de pierdut daca bolsevicii ar castiga razboiul, Locotenentul a marturisit ca neavand nici mosii, nici alte proprietati, n-ar avea nimic de pirdut. La auzul acestei marturisiri, celalti ofiteri au pufnit in ras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint