Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ura scapă turma

Zoom Ura scapă turma

Într-adevăr, e greu de înțeles pentru unii despre ce a fost ”chestia asta cu diaspora”. Ce protest a fost ăsta? Pentru o altfel de țară? Și ce credeați, mă, că vă aduce Dragnea a doua zi o altfel de țară, zicând: “Chiar m-ați convins, luați de aici altă țară, iar de mâine mă bag singur în pușcărie, și abuziv dacă e nevoie”?

”Muie PSD” este la fel de ciudat ca mesaj, dincolo de infantilitatea sa.

Ceea ce s-a întâmplat însă nu a venit decât să confirme. Ce? Și M…uia, și tot. Care tot? Lehamitea generală în fața unui partid care minte continuu, care emite conspirații cum adoptă Ordonanțe de Urgență și care, la vârf, e plin de agramați, lepre și îndosariați.

PSD este abuziv ca putere: PSD înțelege prin majoritate faptul că poate să facă orice, oricum. Practic, Opoziția e redusă la zero. Dar Opoziția reprezintă cetățeni. Mă rog, câteodată tare mult îi mai place și Opoziției să se mai reducă la nimic, dar asta e altă discuție.

Cumva, protestele din acești ani împotriva PSD au fost împotriva a tot ce reprezintă PSD. Iar asta este legitim. Întrebări de genul: “Dar ce, PNL e mai bun, sau USR, sau Cioloș?” nu pot fi văzute decât ca o variantă la “Ne-am săturat de toți, deci hai să rămână PSD!”.

Fundătura în care ne aflăm vine, culmea, din faptul că avem, totuși, democrație. Mai cu genunchii rupți, mai ciufulită, mai cu vânătăi, dar democrație. PSD și ALDE au câștigat alegerile și, din ce se pare, le vor câștiga din nou.

Există mulți, foarte mulți români pentru care faptul că Liviu Dragnea ar fi hoț și mincinos chiar nu contează. Dragnea și PSD sunt cei care, când și când, le dau ceva.

De-aici mai departe, știm povestea care circulă: aa, ăia care votează pentru ce le dă PSD sunt proști, săraci, asistați etc.

Și chiar de-ar fi așa, e un amănunt esențial: votează și se simt mai reprezentați de PSD decât de alte partide.

La alegeri nu se vor lupta PSD și ALDE cu partidele Opoziției, ci oamenii care se cred mai deștepți și orientați spre viitor cu cei pe care aceștia îi consideră înapoiați, proști și leneși.

Nu vom mai avea o luptă între partide, ci între electorate și între poveștile pe care le creează fiecare tabără despre sine și despre ceilalți.

Nu schimbați postul, ura continuă! Iar de ea vor profita toți lingăii din televiziuni, procurori vinovați, politicieni corupți, întârziați mintal ajunși în funcții de conducere prin guvern.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Frumos textul: are suflet. Și n-o zic la mișto, chiar cred că are, și de aceea îmi și place.

  Dar, de înțeles, eu nu înțeleg nimic din el. Nu zic, poate că e vina mea, dar eu în protestul de vineri n-am văzut decât o miorlăială ridicolă.

  Nu știu, poate greșesc eu.

 2. #2

  da, așa este la toate paragrafele.
  am cacarisit-o

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100