Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ura scapă turma

Zoom Ura scapă turma

Într-adevăr, e greu de înțeles pentru unii despre ce a fost ”chestia asta cu diaspora”. Ce protest a fost ăsta? Pentru o altfel de țară? Și ce credeați, mă, că vă aduce Dragnea a doua zi o altfel de țară, zicând: “Chiar m-ați convins, luați de aici altă țară, iar de mâine mă bag singur în pușcărie, și abuziv dacă e nevoie”?

”Muie PSD” este la fel de ciudat ca mesaj, dincolo de infantilitatea sa.

Ceea ce s-a întâmplat însă nu a venit decât să confirme. Ce? Și M…uia, și tot. Care tot? Lehamitea generală în fața unui partid care minte continuu, care emite conspirații cum adoptă Ordonanțe de Urgență și care, la vârf, e plin de agramați, lepre și îndosariați.

PSD este abuziv ca putere: PSD înțelege prin majoritate faptul că poate să facă orice, oricum. Practic, Opoziția e redusă la zero. Dar Opoziția reprezintă cetățeni. Mă rog, câteodată tare mult îi mai place și Opoziției să se mai reducă la nimic, dar asta e altă discuție.

Cumva, protestele din acești ani împotriva PSD au fost împotriva a tot ce reprezintă PSD. Iar asta este legitim. Întrebări de genul: “Dar ce, PNL e mai bun, sau USR, sau Cioloș?” nu pot fi văzute decât ca o variantă la “Ne-am săturat de toți, deci hai să rămână PSD!”.

Fundătura în care ne aflăm vine, culmea, din faptul că avem, totuși, democrație. Mai cu genunchii rupți, mai ciufulită, mai cu vânătăi, dar democrație. PSD și ALDE au câștigat alegerile și, din ce se pare, le vor câștiga din nou.

Există mulți, foarte mulți români pentru care faptul că Liviu Dragnea ar fi hoț și mincinos chiar nu contează. Dragnea și PSD sunt cei care, când și când, le dau ceva.

De-aici mai departe, știm povestea care circulă: aa, ăia care votează pentru ce le dă PSD sunt proști, săraci, asistați etc.

Și chiar de-ar fi așa, e un amănunt esențial: votează și se simt mai reprezentați de PSD decât de alte partide.

La alegeri nu se vor lupta PSD și ALDE cu partidele Opoziției, ci oamenii care se cred mai deștepți și orientați spre viitor cu cei pe care aceștia îi consideră înapoiați, proști și leneși.

Nu vom mai avea o luptă între partide, ci între electorate și între poveștile pe care le creează fiecare tabără despre sine și despre ceilalți.

Nu schimbați postul, ura continuă! Iar de ea vor profita toți lingăii din televiziuni, procurori vinovați, politicieni corupți, întârziați mintal ajunși în funcții de conducere prin guvern.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Frumos textul: are suflet. Și n-o zic la mișto, chiar cred că are, și de aceea îmi și place.

  Dar, de înțeles, eu nu înțeleg nimic din el. Nu zic, poate că e vina mea, dar eu în protestul de vineri n-am văzut decât o miorlăială ridicolă.

  Nu știu, poate greșesc eu.

 2. #2

  da, așa este la toate paragrafele.
  am cacarisit-o

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]