Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veceurile, încotro? Veta, mi-ai umplut toaleta!

Zoom Veceurile, încotro? Veta, mi-ai umplut toaleta!

Mi-am petrecut o bună parte din copilărie trăind cu gîndul că, dacă pleci de acasă şi ai uitat să faci pipi, eşti pierdut, pentru că, în Univers, distanţa dintre două locuri sigure în care poţi face pipi este infinită şi oricum singurul loc sigur în care poţi să faci pipi este acasă. Mai tîrziu, am descoperit toaletele publice şi, deşi asta mi-a îmbunătăţit dramatic autonomia, ajutîndu-mă să mă îndepărtez pentru pri­ma oară la mai mult de 500 de metri de casă, am înţeles motivele pentru care ai mei încercau să mă protejeze. 

În general, deşi diferă fundamental ca formă şi mărime, toaletele publice au trei lucruri în comun: au acelaşi scop, sînt jegoase şi niciodată nu găseşti una atunci cînd ai nevoie.

WC-ul comunist. Probabil cea mai bine conservată instituţie socialistă din România. O găseşti în pasaje pietonale, prin parcuri, în căsuţe mici şi igrasioase, sau pe stradă, la capătul unui şir de scări ce coboară. Nu e locul cel mai potrivit să-ţi laşi pantalonii în vine pe întuneric.

Toaleta ecologică. Me­­­reu o surpriză pentru călătorul la ananghie, care nu ştie ce premiu va găsi în spatele uşii numărul unu. O inscripţie latinească „0756****** dau limbi!“; o pictură modernă cu resturi de porumb; un bărbat gol leşinat. Utilă la meciuri şi concerte.

Toaleta hi-tech. Extrem de frustrantă. Pe lîngă faptul că trebuie să apeşi mai întîi pe un bu­ton ca s-o foloseşti, de parcă atunci cînd te loveşte nevoia îţi mai arde să apeşi pe butoane, nici mă­car nu te lasă să o vandalizezi, pentru că se spa­lă singură după fiecare utilizare. Păi, aşa te porţi cu oamenii?

Toaleta şi mai ecologică. Foarte la îndemînă. Găseşti peste tot. Important e doar să ştii s-alegi fag sau stejar şi să eviţi firele de înaltă tensiune.

2 comentarii

 1. #1

  Sunt din Ardeal,dar cred că ar trebui
  să fie mai multe wc-uri publice în Bucureşti !
  Nici măcar în staţiile de metrou nu sunt,
  ca în străinătate !
  Toţi bucureştenii sunt constipaţi, nu au
  nevoie de wc-uri ?????
  Am dat 7 lei pe un pahar de Pepsi,să mă lase
  la wc.,într-un bar de cat.II-a !!!

 2. #2

  Un profesor din facultate ne spunea că gradul de civilizaţie al unei ţări este dat de numărul de toalete(una la suta de metri în ora- şele mari).Facultatea am făcut-o cu puţin înainte de ,,Marea sforăreală”…Se pare că şi-atunci, şi-acum, oamenii nu prea au ce elimina în Româncuţa.Cât despre civilizaţie…!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]