Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Verdict: merde! Exagerarea e noul senzaţional

Zoom Verdict: merde! Exagerarea e noul senzaţional

Tabloizii au un obicei: scriu repede şi prost, dintr-o singură sursă (vedeta în chestiune sau PR-ul ei sau contul de Facebook sau neo-tabloizii de la televizor). Pentru a veni în ajutorul lor, am instituit această rubrică de presă vintage, în care pornim în urmărirea celor două surse restante. Ca să rezulte trei, în total. Cum se făcea, pe vremuri, o ştire.

♦ Agenţia de presă mondenă preia din zbor o dudă cu ţepi a lui Capatos şi decide că Bianca Drăguşanu cîştigă 100.000 de euro pentru Burlăciţa, un nou proiect cu trandafiri al Antenei 1. „Suma este una record pentru o vedetă feminină din România, vedetă de reality show, însă Bianca pretinde deja că este foarte obosită“.

Verdict: FOARTE FALS 

Am întrebat unde trebuie. Am aflat că, deşi onorariul Biancăi este confidenţial şi ea a obosit să tot facă mulţi bani din colaborări externe (întrebaţi-l pe miliardarul Ioan Neculaie), dacă tai un zero din ăia 100.000 de euro rezultă o sumă apropiată de adevăr. Le provocăm pe urechistele de la agenţie să ghicească de unde scoate Bianca restul de 90.000. Pozele sexy nu se acceptă: am zis „de unde“, nu „pe unde“.

♦ Analiştii de fashion de la Cancan precizează că vedetele şi-au scos rochiile de duminică din dulap şi au făcut „o adevărată paradă a modei“ la recenta Gală a Premiilor FHM. Aflăm că Antonia aka Morena, Morena – pe care cititorii respectivei reviste au desemnat-o, printr-un vot îngrozitor de liber, „cea mai frumoasă femeie din lume în 2011“ – a purtat o rochie Karen Millen de 1.000 de euro. 

Verdict: FALS, FALS

Am verificat: rochia pe care a purtat-o solista se numeşte, benign, „Signature Stretch Satin Dress“ şi a costat 175 de lire. Acum e redusă şi costă 120 (tot lire), adică 134 de euro. De unde ştim? De pe karen­millen. com/shop. Le sugerăm analiştilor de la Cancan să scoată degetul arătător din cur şi să-l îndrepte, cu curaj, asupra tastei „enter“. 

♦ Libertatea de sîmbătă, 25 iunie, aruncă un ochi adormit în Daily Mail şi ne informează că „un grup de fani ai trupei U2 au protestat vineri seară, la Glastonbury, faţă de decizia trupei U2 de a-şi muta rezidenţa, pentru a fi scutiţi de taxele prea mari din Irlanda“.

Verdict: CAM FALS

Adevărul e c-a protestat cineva, dar nu fanii. Ci activiştii de la grupul Art Uncut (detalii tari pe artuncut.org.uk), care au umflat un balon de şase metri diametru pe care scria „U pay your tax 2“ („Plătiţi-vă şi voi taxele“). O dată pentru totdeauna Libertatea trebuie să înţeleagă că fanii vin la concert pentru că le place o trupă. Activiştii – pentru că vor să facă scandal sau multă mişcare pînă la stadion, cu bicicleta.

2 comentarii

 1. #1

  175 de lire pentru o rochie de gala? Si eu am dat 250 euro pentru un costum, ca lucrez la receptia unui hotel si sa am ce pune pe mine.
  (nu in romania)

 2. #2

  Bai Radu C. da’ ce tare esti!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]