Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veterinarul de funcţii

Zoom Veterinarul de funcţii

Bogdan Dumitrache este la origine medic veterinar. Astăzi, România are nevoie ca de aur de veterinari în războiul cu pesta porcină. Unde ne sunt veterinarii? Or fi la Căminul Cultural, la lecţia de engleză, ca în bancul de demult?!

Bogdan Dumitrache a şi uitat pe ce parte are porcul coada, pentru că de-a lungul timpului a îndeplinit doar sinecuri, funcții publice, fără nici o legătură cu pregătirea sa: secretar general la Ministerul Economiei, secretar general al Autorității pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, inspector în cadrul Secretariatului General al Guvernului însărcinat cu parcursul funcționarilor publici. Dumitrache a îndeplinit și funcția de secretar general la ANSVA, în condițiile în care soția sa era director în cadrul aceleiași autorități, o situație clară de conflict de interese, în răspăr cu recomandările internaționale privind conduita funcționarilor publici.

În 2016, Bogdan Dumitrache, în calitate de inspector în cadrul SGG, a fost numit membru în CA la Hidroserv. În 2016, Hidroserv a intrat în insolvență, dar Dumitrache și-a primit tainul de membru în CA. Practic, a fost plătit pentru incompetență, incompetență care a pus în pericol unul dintre sectoarele strategice ale economiei românești, cel energetic.

Dumitrache nu mai face parte astăzi din conducerea Colegiului Medicilor Veterinari, în care se strecurase până în 2016. Până și colegii lui s-au săturat de el şi de foamea lui de funcţii, și nu l-au mai vrut.

Dar nu s-a lăsat! A continuat să caute coada la porc în cele mai ciudate direcţii.

Se spune că, având sprijinul unor personaje din lumea afacerilor dubioase (coincidenţă sau nu, toţi cu condamnări penale pentru infracţiuni ca înşelăciune, de exemplu) şi al unor foşti ofiţeri de Securitate, un simplu ONG cu denumire pompoasă, Eurolink – House of Europe, care a înfiinţat o aşa-zisă Catedră Internaţională Onorifică pentru Strategia Dunării, l-a numit pe Bogdan Dumitrache, foarte pompos, Ambasador Special pentru Regiunea Dunării, “calitate” în care ţine nişte pseudo-conferinţe prin ţară, cu iz de fraudare de fonduri europene. Pe afiş: “Excelenţa Sa Dl Ambasador Dr. Bogdan Dumitrache”!

Există un număr foarte mare de aşa-zişi ambasadori speciali, un ONG poate da ce diplome vrea, inclusiv de ambasador sau de maharajah (în fond, o asemenea diplomă are aceeaşi valoare ca hârtia pe care a fost tipărită), însă corect ar fi ca măcar să fie pus în ghilimele titlul.

Deci, cel puţin din punct de vedere al prezentării, a scrie pe un afiş “Excelenţa Sa Dl Ambasador…” este cel puţin o impostură, pentru că lasă intenţionat să se înţeleagă că este vorba de un ambasador real, numit de MAE/statul român, nu de un ONG care se joacă cu diplome. “Excelenţă”, dă-te jos din copacul în care te-ai suit, că a început să ţi se vadă coada!

Bianca Drăguşanu, Andreea Marin etc., numite şi ele ambasadori ai diferitelor cosmeticale şi produse de consum (fără a fi veterinari!), au măcar decenţa de a nu se striga singure prin casă “Excelenţa Sa”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100