Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veterinarul de funcţii

Zoom Veterinarul de funcţii

Bogdan Dumitrache este la origine medic veterinar. Astăzi, România are nevoie ca de aur de veterinari în războiul cu pesta porcină. Unde ne sunt veterinarii? Or fi la Căminul Cultural, la lecţia de engleză, ca în bancul de demult?!

Bogdan Dumitrache a şi uitat pe ce parte are porcul coada, pentru că de-a lungul timpului a îndeplinit doar sinecuri, funcții publice, fără nici o legătură cu pregătirea sa: secretar general la Ministerul Economiei, secretar general al Autorității pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, inspector în cadrul Secretariatului General al Guvernului însărcinat cu parcursul funcționarilor publici. Dumitrache a îndeplinit și funcția de secretar general la ANSVA, în condițiile în care soția sa era director în cadrul aceleiași autorități, o situație clară de conflict de interese, în răspăr cu recomandările internaționale privind conduita funcționarilor publici.

În 2016, Bogdan Dumitrache, în calitate de inspector în cadrul SGG, a fost numit membru în CA la Hidroserv. În 2016, Hidroserv a intrat în insolvență, dar Dumitrache și-a primit tainul de membru în CA. Practic, a fost plătit pentru incompetență, incompetență care a pus în pericol unul dintre sectoarele strategice ale economiei românești, cel energetic.

Dumitrache nu mai face parte astăzi din conducerea Colegiului Medicilor Veterinari, în care se strecurase până în 2016. Până și colegii lui s-au săturat de el şi de foamea lui de funcţii, și nu l-au mai vrut.

Dar nu s-a lăsat! A continuat să caute coada la porc în cele mai ciudate direcţii.

Se spune că, având sprijinul unor personaje din lumea afacerilor dubioase (coincidenţă sau nu, toţi cu condamnări penale pentru infracţiuni ca înşelăciune, de exemplu) şi al unor foşti ofiţeri de Securitate, un simplu ONG cu denumire pompoasă, Eurolink – House of Europe, care a înfiinţat o aşa-zisă Catedră Internaţională Onorifică pentru Strategia Dunării, l-a numit pe Bogdan Dumitrache, foarte pompos, Ambasador Special pentru Regiunea Dunării, “calitate” în care ţine nişte pseudo-conferinţe prin ţară, cu iz de fraudare de fonduri europene. Pe afiş: “Excelenţa Sa Dl Ambasador Dr. Bogdan Dumitrache”!

Există un număr foarte mare de aşa-zişi ambasadori speciali, un ONG poate da ce diplome vrea, inclusiv de ambasador sau de maharajah (în fond, o asemenea diplomă are aceeaşi valoare ca hârtia pe care a fost tipărită), însă corect ar fi ca măcar să fie pus în ghilimele titlul.

Deci, cel puţin din punct de vedere al prezentării, a scrie pe un afiş “Excelenţa Sa Dl Ambasador…” este cel puţin o impostură, pentru că lasă intenţionat să se înţeleagă că este vorba de un ambasador real, numit de MAE/statul român, nu de un ONG care se joacă cu diplome. “Excelenţă”, dă-te jos din copacul în care te-ai suit, că a început să ţi se vadă coada!

Bianca Drăguşanu, Andreea Marin etc., numite şi ele ambasadori ai diferitelor cosmeticale şi produse de consum (fără a fi veterinari!), au măcar decenţa de a nu se striga singure prin casă “Excelenţa Sa”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Scoaterea de sub acuzație a cifrei paișpe

  13 noiembrie 2018

  De ce stă cifra paișpe sub streașina radicalului ca într-o stație de autobuz? În primul rînd ca să nu o ude ploaia și apoi fiindcă îl așteaptă pe Albert Einstein […]

 • UE pentru adulți

  13 noiembrie 2018

  Doi asteroizi lovesc, la interval de o zi, România: rezoluția Parlamentului European și raportul MCV. Sînt desprinși din nebuloasa alegerilor europarlamentare de anul viitor și accelerați de cîmpul electoral al […]

 • Show complet cu motociclist

  13 noiembrie 2018

  Călin Popescu Tăriceanu cere timp pentru a-și construi apărarea în fața acuzațiilor neclare ale DNA. E dreptul lui și nu prea e. De când a reajuns la putere, pe umerii […]

 • Taica Lazăr

  6 noiembrie 2018

  Narcisismul procurorului general al societății civile dădu în clocot și făcu bulbuci săptămîna trecută, cînd taica Lazăr, plin de candoare și răsfăț, ne-a demonstrat că n-a făcut-o pe mortul în […]

 • Adevărul pe vremea valizei

  6 noiembrie 2018

  Adevărul nu încape tot într-o valiză. Nu se ascunde doar în curțile din Teleorman. Mai poate fi găsit și în Curtea de Apel de la Alba Iulia, și la Înalta […]

romania100