Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viața pe e-mail

Zoom Viața pe e-mail

Primesc de la o vreme un spam ciudat pe mail. Înainte erau de-alea de pe la tot felul de magazine online sau de la publicații obscure pe care nu intrasem niciodată. Acum, primesc de la oameni, chipurile. Raluca, Narcis, Mihai câteodată, Radu altădată. Şi toți mă iau foarte tare încă din titlu: “Hei, Mihai, m-am întors, vino să…” Până aici. Deschid, e o tipă Raluca, îmi spune că s-a întors din vacanță, unde a găsit o alifie împotriva varicelor. Alta, una Carmen, îmi scrie: “Mihai, sper că-ți amintești ce-am…” Deschid disperat, mă gândesc îngrozit: Frate, poate are și poze! Că sunt multe nebune care filmează pe ascuns. Ei bine, nu, e vorba de una Carmen care îmi amintește că două cești de cafea verde pe zi o să-mi facă nu știu ce la celule… Mă oxidează, mă detoxifică, mă ceva foarte de bine la celule.

Probabil, în timp, o să se ajungă cu spam-ul undeva spre zona tabloidă. Vor fi angajați niște paparazzi care te pozează pe stradă și apoi îți trimit un articol despre tine, evident cu poze: “Mihai, n-o să-ți vină să crezi ce varice ai pe piciorul drept!”. După care îți spun ei cam care ar fi remediul. Sau, dacă ai început de chelie, pac, fac poze cu tine de sus și ți le trimit: “O să rămâi prost, dar nu prea mai ai păr în vârful capului!”, pac, un set de căcaturi pentru creșterea părului.

Bineînțeles, dacă nu cumperi și nu cumperi nimic din toate aceste produse miraculoase, vor începe să trimită pozele pe la prieteni și, dacă nici așa nu dai banul, o să facă o pagină de Facebook cu varicele și chelia ta, cu vergeturile de pe bulane etc.

Dar cred că ar putea să meargă și mai departe. Să primești o poză cu produsul pe care trebuie să-l cumperi (mă rog, cred că poza e opțională), cu link-ul de unde să-l cumperi și cu un mesaj simplu: “Crede-ne, e mai bine să-l cumperi! Marți ne uităm în cont”.

În esență, e cam același lucru.

Sau, și mai simplu: “Mihai, știm unde stai! Cumpără acest produs care-ți ridică pomeții! ACUM, pentru că suntem în fața blocului. Surpriză, ți-l vom livra chiar noi!”.

Ce nebuni cumsecade erau pe Yahoo Messenger!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint