Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viermănașu

Zoom Viermănașu

Pentru mine, unul dintre momentele pline de absurd și de însemnătate pentru tranziția românească este acela pe care îl povestește Dan Andronic, șef de ziar, aproape și patron de ziar, alături de Elena Udrea: că era într-o zi la George Maior în birou când a intrat cineva, persoană importantă, și acolo, dintr-una într-alta, s-a stabilit cine trebuia să fie șeful Federației Române de Fotbal.

Dar nu asta era cheia scenei, ci motivul pentru care Dan Andronic se afla în birou la George Maior: discutau istorie.

Nu, nu “făceau” istorie, ci doar o discutau pe aia făcută deja de alții. Istorie învechită.

Așadar, șeful unui ziar al Puterii și șeful principalului serviciu secret al neamului, la o cafea, discută istorie – intră cineva, pac, câteva vorbe, deci ăla o să fie șef la FRF.

Mi-am amintit nebunia asta acum, când Alexandru Cumpănașu a anunțat că vrea la Cotroceni. De ce? Am dat peste un interviu mai vechi în care Cumpănașu povestește că în liceu era mare pasionat de istorie, ba chiar se ocupa de Cercul de istorie.

Când nu vorbește despre istorie, Cumpănașu implementează democrația. Dar o implentează probabil așa cum i-o dau alții, fără să-și mai bată el capul să înțeleagă despre ce e vorba. Altfel, nu prea pot să-mi explic interviul halucinant pe care Cumpănașu i-l ia lui Maior, acum ambasador. Mă rog, e mult spus că i-l ia. Maior îl aruncă pe jos și ăsta îl culege.

Pentru a-și demonstra imparțialitatea politică din vremea șefiei de la SRI, pentru a demonstra neutralitatea Serviciului și anii-lumină distanță la care se află de democrație, George Maior îi zice: “Nici nu m-am dus la vot, ca să nu se interpreteze”. Moment în care Cumpănașu scoate un icnet uluit, dându-și probabil seama că a implementat democrația de pomană, din moment ce-l poate da cu roatele-n sus un mediocru de tipul Maior.

Există candidați cu șanse, există candidați ridicoli, există ciudați. Dar, e limpede, există și candidați grețoși, și atât.

1 comentariu

 1. #1

  Foarte bun articolul, felicitări! Viermănașu, o pramatie de individ, nu-l putem numi om. Omul totuși are niște simțuri, nu este cazul la acest impostor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O instituție anticreștină

  22 octombrie 2019

  După ce a apelat la criminaliști de import spre a studia colecția de oscioare a șefului de campanie electorală morbidă a lui Klaus Johannis, DIICOT-ul i-a refuzat lui Gheorghe Dincă […]

 • Dictatorul român

  22 octombrie 2019

  Dacă îl punem deoparte pe Emil-Constantinescu-Cel-Învins-De-Securitate, ca pe un fluture rar, orbit și el de strălucirea puterii, dar cu frumoase desene morale pe aripi, insectarul președinților noștri prezintă doar gîngănii […]

 • Bellocrația

  22 octombrie 2019

  Deși termenul poate părea o invenție recentă, nu este. „Bellocrat“ apare la Suetoniu, la Ovidius, Wolfgang Lazius, Johann Pistorius, Plinius, Abraham Bzowski, Scipione Ammirato, Bartholomeo Gramondo și poate și la […]

 • O găina beată va cînta cucurigu pe palatul Victoria, însă foarte încet, ca să nu-l trezească pe Klaus Iohannis

  15 octombrie 2019

  După ce o tînără iraniană și-a dat foc în piața publică fiindcă fusese condamnată pentru port ilegal de nădragi bărbătești, ayatollahii care le interziseseră femeilor accesul pe stadioanele din Teheran […]

 • Elegie pentru Ciuma Roșie

  15 octombrie 2019

  Guvernarea PSD zace azi în colbul istoriei minore, doborîtă de propria fudulie, otrăvită cu propria prostie și sfîrtecată de propria trădare. PNL și Klaus Iohannis se împăunează cu uciderea ei, […]