Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vin câinii, Livache!

Zoom Vin câinii, Livache!

Nu știu cât își dă seama Liviu Dragnea că și aceste proteste sunt, în mare parte, despre el. În anii din urmă, ca personaj politic, era protejat de scârba pe care o provocau bătrânii baroni pesediști.

Acum însă, în momentul în care personajul se confruntă cu țara întreagă, iar nu doar cu niște bucăți din bugetul de stat pe care i le arunca un Năstase sau un Ponta, Dragnea a trezit acea ură pe care, ca s-o nască, lui Traian Băsescu i-au trebuit vreo șapte ani de președinție.

Dragnea nu și-a dat seama: el a fost eliberat de popor din condamnarea cu suspendare pe cauțiune. Da, Livache, te credem că ești nevinovat, dacă ne dai bani!

Iar acum, matematica iubirii e foarte simplă: nu vin banii, te halesc câinii. Și ăia care voiau să te halească, și ăia pe care îi țineai să te apere.

Și e vorba de mulți bani: bani pentru salarii, bani pentru pensii, dar și bani pentru Firea.

“Acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții” a declarat primarul Bucureștiului, Gabriela Firea. Firea, poate cel mai credincios vlăstar al pesedismului. Dar credința asta se ține fie cu Brâul Maicii Domnului, fie cu sume mari de bani.

Hm, asta nu e deloc bine. Când primarul tău cel mai mare îți zice că vrea bani și nu ai să-i dai, nu e bine, nu e bine deloc.

“Am făcut o simulare și scad veniturile municipiilor din România cu aproximativ 20%. În felul acesta este grav atinsă autonomia locală, fiindcă nemaiavând bani de investiții, vom fi doar niște eliberatori de avize” zice Ilie Bolojan, de la Oradea. A făcut o simulare. El, peste capul partidului, a făcut o simulare și a considerat că e bine să vorbească despre ea public.

E paradoxal, dar Dragnea nu are bani. Nimeni, dar nimeni nu o să îi spună ceva ministrului Mișa sau adormitului Tudose. Te întrebi: ce carte mai are de jucat Dragnea cu legile Justiției în stradă și cu salarizarea în pom?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  dragnea va infunda puscaria

 2. #2

  @DAM nu inaintea lui Basescu…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite