Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vindecarea prin scuze

Zoom Vindecarea prin scuze

Gabriela Firea, pur și simplu, e posedată de rasisme și alte fake-uri ale istoriei, nu se poate abține. A zis despre Ludovic Orban cam așa: “De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări”. Iar la ușa biroului erau doi bozgori, băteau un țigan.
Nici nu au putut oamenii să dea declarația ei pe Facebook, fără să schimbe niște litere pe la “negri”, de teamă să nu se activeze cu blocările jidowul de Zuck, cum probabil îi zice Gabi.

De fiecare dată, politicieni ca Firea încearcă să ne “pună” în context, ceea ce, chipurile, au “scos” alții din context. Cum s-a întâmplat și cu dăunătorul de Niculae Bădălău.

Dar nu e nimic de pus în context, nu contează că s-a zis la șpriț sau la o cană de griș cu lapte, ori că declarația nu a fost făcută în conferința de presă, ci după, la un pahar de vorbă cu jurnaliștii. Aceste declarații arată cât de rupți sunt politicienii români de exigențele publice ale secolului trecut, nu mai zic de ăsta.

Acești indivizi te jignesc și când îți cer scuze. Parcă mai nasol decât o fac în primă instanță, cu referire la întreaga civilizație.

De cele mai multe ori își încep scuzele astfel: “Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva”. În fapt, li s-ar părea normal să nu fi jignit pe nimeni, pentru că ce au zis nu e prin nimic jignitor, dar dacă totuși se găsește vreun tâmpit care să se simtă deranjat, atunci OK, își cer scuze acelora. La fel de jignitor involuntar e unul ca Marcel Ciolacu, care vede în scuze sfârșitul beligeranței. Gata, dom’le, și-a cerut omul scuze, ce mai vreți? Te simți și prost, deja tu ești cel care ar trebui să stea locului, să prezinte scuze, să-și vadă de drum.

Acestea nu sunt “gafe”, ele arată un mod de a gândi. Dar ele vor continua să fie tratate ca niște “gafe” atâta timp cât clasa politică și mare parte din societate văd în rasism și alte forme de ură niște “scăpări” care se vindecă prin scuze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]