Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Violenta Alexandru

Zoom Violenta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reușit performanța să dea un om afară de la locul de muncă. Nu, nu un om care era angajat al ministerului. O liftieră, angajata unei firme private. O firmă privată, condusă, bineînțeles, de cineva cu suflet de slugă, cineva care, când a auzit că ministrul nu vrea s-o mai vadă pe liftieră la față, nu doar că a retras-o de la minister, dar a și dat-o afară. Păi, e posibil, femeie, să ai o față care o enervează pe doamna Violeta? Cam așa s-o fi pus problema.

Ministrul Muncii înțelege lucrurile simplu și, ca să zic așa, viguros: “Nici eu, nici colegii mei nu avem nevoie de cineva care să apese pe un buton”. Însă nu doar acesta e motivul pentru care n-a vrut s-o mai vadă pe liftieră în lift. Ministrul a mai spus așa: “E nevoie de forță de muncă în multiple alte zone și nu e nevoie să apese cineva pe buton”. Uite, brutar, spre exemplu, în secuime.

Așadar, pe scurt: eficientizare, alocare de resurse, putere de decizie.

Oamenii? Degeaba ești om dacă nu muncești unde trebuie și cât trebuie. Degeaba ești om dacă ceri mărire de salariu. Degeaba ești om dacă lucrezi la o firmă ai cărei patroni fac pe ei de frică în fața oamenilor politici.

Ministrul Violeta Alexandru a recunoscut că habar n-are de viața acelei femei, că e văduvă, că mai are doi ani până la pensie, că are doi copii. Nu asta e treaba ei. Treaba ei este să acționeze atunci când vede un om că nu face un lucru care nu trebuie făcut sau care face prost.

Practic, doamna Violeta poate să apară mâine la voi la muncă și să spună: tu, afară, marș!

Iar patronul firmei la care lucrezi, slugarnic cu toți păduchii ajunși în funcții de conducere, te va da afară. Pentru că așa a zis o tanti, într-un moment de greață față de oameni.

Ce straniu că nici până acum nu am aflat părerea ministrului Muncii despre un om care pare că muncește, totuși, prea mult: ministrul Sănătății, domnul Costache…

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale