Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis – față în față

Zoom Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis – față în față

Viorica Dăncilă

Origine: S-a născut la Roșiorii de Vede, cu niște cunoștințe de limba română pe care le-a păstrat intacte pînă-n zilele noastre.

Copilăria: Fericită. Mai rîde și acum. He-he!

Adolescența: Era o tipă rebelă, îi plăcea să joace după propriile reguli de gramatică. Atunci cînd a plecat de acasă, părinții au sfătuit-o să se ferească de omul spîn. Și nu doar de omul spîn, ci și de omul cu mustață căruntă.

Tinerețea: Profesoară de traforaj la o școală din Teleorman. Ei îi datorăm toate medaliile de aur ale elevilor români la olimpiadele internaționale de traforaj.

Intrarea în politică: A intrat în politică din greșeală. De fapt, căuta o toaletă și a nimerit aici. Se pare că s-a prins foarte tîrziu că nu a intrat bine.

Cea mai mare performanță: A ajuns premier al României.

Cel mai umilitor eșec: A ajuns premier al României și o țară întreagă a început să facă mișto de ea.

Porecle: Veorica, Ciuma Broșie.

Avantaje: E un om de treabă.

Dezavantaje: Nu știe nici o altă limbă străină în afară de română, care, da, e destul de străină pentru ea.

 

Klaus Iohannis

Origine: S-a născut la Sibiu, în laboratorul unui elev pasionat de robotică.

Copilăria: A fost un copil liniștit, care-și vedea de treaba lui. Cel mai mult îl deranja că nu avea nici o casă și trebuia să locuiască pe capul părinților. Nu mai spun că toată copilăria n-a încasat nici un ban din chirii, ceea ce practic l-a terminat psihic.

Adolescența: Mergea des pe la concerte. Atunci cînd o fată l-a întrebat care e piesa lui preferată, Klaus a zis că îi place foarte mult un șurub.

Tinerețea: A fost profesor de fizică și a avut un rol decisiv atunci cînd PSD a încercat să schimbe legile fizicii ca să-l scape de pușcărie pe Liviu Dragnea.

Intrarea în politică: A vrut să fie primar al Sibiului pentru că deja avea prea multe case în orașul ăla ca să nu-l intereseze soartea urbei la modul cel mai serios.

Cea mai mare performanță: A ajuns președinte fără să facă nimic.

Cel mai umilitor eșec: Încă n-a reușit să citească toate cărțile pe care le-a scris. Chiar, poate i le povestește cineva, ca să știe și el despre ce e vorba acolo.

Porecle: Robotul, Ficusul, Dulapul. Încă n-a fost poreclit după un personaj uman, pentru că ar fi super-nepotrivit și neverosimil.

Avantaje: E mare cît un dulap.

Dezavantaje: Nu știe deloc să rîdă, iar într-o confruntare cu Viorica Dăncilă ar cam fi cazul.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  In concluzie, mai bine sa razi ca proasta decat sa taci ca mortul.

 2. #2

  Poreclele folosite nu mi se par intru totul relevante.
  Dl Klaus este mare si mut.
  De aceea prefer Mamutu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole