Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis – față în față

Zoom Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis – față în față

Viorica Dăncilă

Origine: S-a născut la Roșiorii de Vede, cu niște cunoștințe de limba română pe care le-a păstrat intacte pînă-n zilele noastre.

Copilăria: Fericită. Mai rîde și acum. He-he!

Adolescența: Era o tipă rebelă, îi plăcea să joace după propriile reguli de gramatică. Atunci cînd a plecat de acasă, părinții au sfătuit-o să se ferească de omul spîn. Și nu doar de omul spîn, ci și de omul cu mustață căruntă.

Tinerețea: Profesoară de traforaj la o școală din Teleorman. Ei îi datorăm toate medaliile de aur ale elevilor români la olimpiadele internaționale de traforaj.

Intrarea în politică: A intrat în politică din greșeală. De fapt, căuta o toaletă și a nimerit aici. Se pare că s-a prins foarte tîrziu că nu a intrat bine.

Cea mai mare performanță: A ajuns premier al României.

Cel mai umilitor eșec: A ajuns premier al României și o țară întreagă a început să facă mișto de ea.

Porecle: Veorica, Ciuma Broșie.

Avantaje: E un om de treabă.

Dezavantaje: Nu știe nici o altă limbă străină în afară de română, care, da, e destul de străină pentru ea.

 

Klaus Iohannis

Origine: S-a născut la Sibiu, în laboratorul unui elev pasionat de robotică.

Copilăria: A fost un copil liniștit, care-și vedea de treaba lui. Cel mai mult îl deranja că nu avea nici o casă și trebuia să locuiască pe capul părinților. Nu mai spun că toată copilăria n-a încasat nici un ban din chirii, ceea ce practic l-a terminat psihic.

Adolescența: Mergea des pe la concerte. Atunci cînd o fată l-a întrebat care e piesa lui preferată, Klaus a zis că îi place foarte mult un șurub.

Tinerețea: A fost profesor de fizică și a avut un rol decisiv atunci cînd PSD a încercat să schimbe legile fizicii ca să-l scape de pușcărie pe Liviu Dragnea.

Intrarea în politică: A vrut să fie primar al Sibiului pentru că deja avea prea multe case în orașul ăla ca să nu-l intereseze soartea urbei la modul cel mai serios.

Cea mai mare performanță: A ajuns președinte fără să facă nimic.

Cel mai umilitor eșec: Încă n-a reușit să citească toate cărțile pe care le-a scris. Chiar, poate i le povestește cineva, ca să știe și el despre ce e vorba acolo.

Porecle: Robotul, Ficusul, Dulapul. Încă n-a fost poreclit după un personaj uman, pentru că ar fi super-nepotrivit și neverosimil.

Avantaje: E mare cît un dulap.

Dezavantaje: Nu știe deloc să rîdă, iar într-o confruntare cu Viorica Dăncilă ar cam fi cazul.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  In concluzie, mai bine sa razi ca proasta decat sa taci ca mortul.

 2. #2

  Poreclele folosite nu mi se par intru totul relevante.
  Dl Klaus este mare si mut.
  De aceea prefer Mamutu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]