Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

80% din români, hotărîţi să se apuce serios de treabă după Paşte

Zoom 80% din români, hotărîţi să se apuce serios de treabă după Paşte

Potrivit unui sondaj spontan, efectuat pe întreaga populaţie a ţării, aproximativ 80% din români au fost auziţi ieri spunîndu-le prietenilor sau apropiaţilor că aşa nu mai merge şi imediat după Paşte se vor apuca serios de treabă.

„Acum au fost sărbătorile, sîntem obosiţi, balonaţi, n-avea nici un rost să ne apucăm de treabă ca după aia să ne oprim. După aia vine Sfîntul Vasile, Boboteaza. Mai trec cîteva zile vin Valentine’s Day, Dragobetele, Mărţişorul, Ziua Femeii, 1 Mai. Chiar n-are absolut nici un rost să ne apucăm ca lumea de treabă pînă du­pă Paşte. Pe bune, nu e că nu vrem, dar n-ai spor aşa, te apuci, te opreşti, te apuci… Dar imediat după Paşte, îi dăm blană! Eficienţă maximă, tăticu’!“

În acelaşi timp, conform aceluiaşi sondaj, cea mai des întîlnită hotărîre de Anul Nou, printre români, este „lăsatul de muncă“.

Petre C., din Buhuşi, explică: „De trei ani încoace, de fiecare dată, pe 31 decembrie, la ora 12 noaptea, promit că mă las de fumat. N-am reuşit nici­odată pînă acum. Anul ăsta am zis să încerc cu ceva nou, că poate am mai mult noroc. De aia mi-am propus să mă las de muncit. Am auzit că muncitul e mult mai periculos decît fumatul şi băutul la un loc. În plus, doi prieteni de-ai mei s-au lăsat de fumat de şase luni şi spun că se simt mult mai bine decît înainte, nu mai gîfîie, nu se mai culcă obosiţi, nu se mai trezesc cu senzaţia aia neplăcută în corp. Dacă m-ar ajuta şi guvernul, să interzică muncitul în locuri publice, om aş fi!“.

Publicat în Caţavencii, nr. 51, 27 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint