Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Acești visători care ne conduc

Zoom Acești visători care ne conduc

Visul lui Oprea de a ajunge în capul Guvernului pe fondul problemelor judiciare ale lui Ponta ia aspectul unui coșmar. Peste capul lui, SRI, de a cărui protecție credea că se bucură, a privit cu înțelegere spre propunerile lui Dragnea, în care Oprea nu-și mai are rostul. Ceea ce zice noul președinte al PSD legat de consens politic pare să fie interesant nu doar pentru morții care ies la vot, ci și pentru viii care decid soarta țării. Oprea nu prezintă fiabilitatea necesară, au decis oamenii invizibili, așa că generalul indispensabil a fost pus să aștepte în magazia cu efecte.

Și Ponta are un vis. Visul lui a depășit faza de coșmar, cînd credea că nu mai scapă din ghearele DNA. Acum se plimbă pe plajele din Miami, unde premierul ar dori să reajungă după punerea la punct a unui exit politic cu avantaje judiciare.

Visul lui Predoiu e același: să ajungă premier din partea PNL, fie și o singură zi. E un vis care aleargă cu viteza lui Usain Bolt și e cu neputință de ajuns. Cărțile de vizită, inscripționate “Cătălin Predoiu, premier”, zac neputincioase pe biroul lui.

Iohannis are și el vise, mai toate bîntuite de Carmen și de o a șaptea casă, dar uneori, spre dimineață, visează că a cîștigat al doilea mandat de președinte.

Dragnea are coșmaruri cu Înalta Curte și se culcă tîrziu, pentru ca apoi, înainte de trezire, să viseze o voce de femeie cu timbru de bărbat care-i spune că-l achită.

Visul Alinei Gorghiu e să-l vadă pe Blaga arestat, pe Orban pus sub urmărire penală și pe Iohannis numind-o șefa supremă a PNL.

Visul lui Blaga începe bine, cu un ocean de palincă revărsîndu-se peste el, și se termină prost, cu vocea lui Băsescu urîndu-i noroc.

Toate aceste vise se încolăcesc noapte de noapte pe trunchiul slăbit al patriei noastre și o sufocă încet-încet, pentru a putea, în cele din urmă, s-o înghită definitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]