Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Acești visători care ne conduc

Zoom Acești visători care ne conduc

Visul lui Oprea de a ajunge în capul Guvernului pe fondul problemelor judiciare ale lui Ponta ia aspectul unui coșmar. Peste capul lui, SRI, de a cărui protecție credea că se bucură, a privit cu înțelegere spre propunerile lui Dragnea, în care Oprea nu-și mai are rostul. Ceea ce zice noul președinte al PSD legat de consens politic pare să fie interesant nu doar pentru morții care ies la vot, ci și pentru viii care decid soarta țării. Oprea nu prezintă fiabilitatea necesară, au decis oamenii invizibili, așa că generalul indispensabil a fost pus să aștepte în magazia cu efecte.

Și Ponta are un vis. Visul lui a depășit faza de coșmar, cînd credea că nu mai scapă din ghearele DNA. Acum se plimbă pe plajele din Miami, unde premierul ar dori să reajungă după punerea la punct a unui exit politic cu avantaje judiciare.

Visul lui Predoiu e același: să ajungă premier din partea PNL, fie și o singură zi. E un vis care aleargă cu viteza lui Usain Bolt și e cu neputință de ajuns. Cărțile de vizită, inscripționate “Cătălin Predoiu, premier”, zac neputincioase pe biroul lui.

Iohannis are și el vise, mai toate bîntuite de Carmen și de o a șaptea casă, dar uneori, spre dimineață, visează că a cîștigat al doilea mandat de președinte.

Dragnea are coșmaruri cu Înalta Curte și se culcă tîrziu, pentru ca apoi, înainte de trezire, să viseze o voce de femeie cu timbru de bărbat care-i spune că-l achită.

Visul Alinei Gorghiu e să-l vadă pe Blaga arestat, pe Orban pus sub urmărire penală și pe Iohannis numind-o șefa supremă a PNL.

Visul lui Blaga începe bine, cu un ocean de palincă revărsîndu-se peste el, și se termină prost, cu vocea lui Băsescu urîndu-i noroc.

Toate aceste vise se încolăcesc noapte de noapte pe trunchiul slăbit al patriei noastre și o sufocă încet-încet, pentru a putea, în cele din urmă, s-o înghită definitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100