Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Adevăratele semnificații ale relationship status-urilor pe Facebook (partea a II-a)

Zoom Adevăratele semnificații ale relationship status-urilor pe Facebook (partea a II-a)

Pentru cine nu a catadicsit să citească prima parte a acestui articol, o puteți face aici. Pentru cine nu știe ce-i aia a catadicsi, poate să afle aici. Pentru cine se întreabă de ce am folosit cuvîntul ăsta, e pentru că sînt un pic hipster.

Iată deci partea a doua, despre statusuri cu mai puțină iubire.

4.Single

 Single este probabil cel mai onest și totodată cel mai trist relationship status pe care îl poate avea un om. Sigur, mulți oameni sînt necuplați, dar majoritatea preferă să nu facă chestia asta publică pe facebook. Cînd îți pui relationship status de single, e ca și cum te-ai recunoaște înfrînt:
„Da, dom’le, sînt singur, n-am mai făcut sex din mezozoic. Recunosc asta, fetelor, poate-poate i se face milă vreuneia dintre voi.” Și să nu credeți că reciproca nu e valabilă la femei. Ba e chiar mai rău. O femeie single disperată e un lucru înfiorător. Doamne ferește să te împrietenești cu una pe facebook și să-i dai măcar un like la o poză! Dacă ești un băiat măcar de doamne-ajută, în următoarele 30 de secunde o să se bage la discuții cu tine. În următorul minut vă faceți planuri de ieșit la cafea. În următoarele cinci minute vrea deja s-o iei de nevastă.

5. In an open relationship

A) Cunoscînd românul obișnuit cît de cît, tind să cred că nu există poziție mai umilitoare pentru un bărbat decît aceea de a fi „in an open relationship”. Pentru că, în momentul în care ți-ai pus relatioship status-ul ăsta, ceea ce spui de fapt e: „băi,eu sînt combinat cu femeia asta, o iubesc într-atît încît să vadă toți cunoscuții mei asta, dar, aparent, puteți să mi-o luați și voi la ștangă”.  E complet în contra simțului proprietății de la român. Cum poți să mai zici să moară capra vecinului, dacă vecinul te lasă să faci sex cu capra lui?

   Dar probabil că vă întrebați cine-s domnișoarele ăstea care, deși sînt combinate, dau atîtea speranțe tuturor dîrlăilor cu cont de facebook. Asta ne duce la punctul

B) Femeia care are in an open relationship nu trăiește nici o clipă cu impresia că bărbatul ei moare pe din interior din cauza asta sau că ar fi cumva motiv de ciudă pentru el. E prea absorbită de sine ca să observe asta. Ei i se pare că ceea ce face e o tendință progresistă, un gest de emancipare feminină, de declarație a independenței față de bărbat. O știți, e genul ăla de feministă care vrea egalitate între sexe, dar totodată pretinde că ar trebui să lași întotdeauna o domnișoară în fața ta. Femeia care își păstrează numele după căsătorie sau, mai rău, te pune să ți-l combini cu al ei și să vă numiți familia Niculescu-Păstîrnac sau ceva de genul ăsta. Firea ei de idealistă și artistă acaparează orice urmă de individualitate pe care o mai are săracul nenorocit care o iubește. Asta nu înseamnă că aveți șanse la ea. Să fie clar, o femeie in an open relationship e o femeie in a relationship, dar cu figuri, nu vă faceți speranțe.

6. Widowed

    Teoretic, ăsta ar fi cel mai deprimant relationship status. Fiindcă persoana care îl are pe profilul său încă n-a reușit să treacă mai departe peste pierdere și să-și pună acolo single. Foarte trist! În teorie cel puțin. Fiindcă, în realitate, din cei peste 1500 de prieteni din lista mea (atît de faimos sînt), nu cred că e vreunul care să aibă statusul ăsta pe bune. Nici măcar ăia care sînt văduvi cu adevărat. Fiindcă sînt conștienți că nimic nu sperie mai mult potențialii vitori parteneri decît moartea. În schimb, am din plin în listă gagici goth care sînt văduve. Sînt fetele alea care de multe ori confundă ordinea în care se pun hainele pe corp și le vezi cu sutiene pe din afara rochiei. Probabil singurele persoane care fac cumva și reușesc să nu asorteze negrul cu negrul. Ele sînt gagicile care, după ce au văzut prea multe filme cu Tim Burton și au ascultat destule albume Gorgoroth, li se pare romantică ideea de a fi cu un mort.

7. Separated

    Separated e iarăși o „situație amoroasă” pe care eu n-o înțeleg. Ar fi clară doar dacă ar descrie relația dintre doi siamezi separați chirurgical, nu și dintre doi îndrăgostiți. Cred că ăsta e unul dintre acele statusuri pe care ăia de la facebook le-au pus doar din dorința de a fi exshaustivi. Sper să se oprească aici și să nu ne trezim că avem statusuri de gen „Ne-am certat, dar nu prea”, „stai să vedem ce se mai întîmplă mîine” sau „săptămîna asta am voie să înșel că e pe stop”.

   Sigur, într-o lume normală, un status ca separated ar spune despre o persoană că numai ce a ieșit dintr-o relație, dar nu e încă gata să înceapă alta. E destul de multă informație. Dar, în viața reală, singurele persoane care folosesc separated sînt mini-cocalarii și mini-pițipoancele de clasa a șasea pentru care relația amoroasă de pe facebook are mai multă valoare decît un certificat de căsătorie. Să fii cu cineva pe facebook la vîrsta aia înseamnă ceva serios. Tocmai de aia, fiecare scandal, ceartă mică sau neînțelegere pe telecomandă trebuie să se reflecte în relația lor foarte dinamică. Uitați-vă acum dacă aveți pe cineva de genul ăsta. E foarte probabil să fie o fată de 14 ani care a postat 30 de statusuri triste și 15 poze cu citate idioate în ultimele 24 de ore.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint