Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Adrian Năstase, nemulţumit de tunelurile de evadare prea înguste de sub Jilava

Zoom Adrian Năstase, nemulţumit de tunelurile de evadare prea înguste de sub Jilava

Într-o nouă postare incendiară de pe blogul său, Adrian Năstase deplînge sistemul românesc de tuneluri de evadare, spunînd că de la încarcerea sa şi pînă acum n-a văzut un singur tunel de evadare decent, în care un om de talia sa să încapă lejer, fără să se tîrască în genunchi.

“Mi-e silă. Cum putem spune că România secolului 21 e o ţară civilizată, cînd însuşi simbolul democraţiei, tunelul de evadare, a ajuns o bătaie de joc? Tunelurile maiestuoase de altă dată au ajuns să reprezinte o simplă gaură infectă în pămînt, o gaură în care oamenii intră, visînd la libertate, şi sfîrşesc neputincioşi, înţepeniţi cu fundul afară, în timp ce sistemul vine şi le-o trage pe la spate. I s-a întîmplat bineînţeles unui cunoscut, nu mie, dar totuşi, aţi rămas vreodată înţepeniţi într-un tunel? Habar n-aveţi cu cît unt trebuie să ungi ca să reuşeşi să ieşi.”.

În încheiere, Năstase spune totuşi că viaţa după gratii l-a învăţat multe lucruri şi regretă că pedeapsa sa a fost redusă cu şapte zile, pentru că simte că nici n-a ajuns să-şi cunoască colegii de celulă. “Am cunoscut mulţi oameni minunaţi aici: hoţi de maşini, criminali în serie, epigramişti. O experienţă ca asta te face să te gîndeşti dacă nu cumva puteai să faci mai multe în viaţă”.

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint