Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Agitatul neprins e europarlamentar cinstit

Zoom Agitatul neprins e europarlamentar cinstit

Când se urcă pe scenă, responsabilitatea îl apasă atât de tare, încât un ochi i-o ia spre făină, iar celălalt spre slănină, aranjate, ale naibii, în locuri diametral opuse. Se îmbărbătează singur și, privit cu speranță de colegii de partid, începe să urle, să bolborosească, să fiarbă. “Hoții”, “necinstiții”, “evazioniștii”! Aceste cuvinte îi ies natural pe gură, se duc spre publicul adus cu autocarele din funduri de țară și se întorc la fel de golite de înțeles cum au plecat. Aplauzele vin la pachet cu uralele pentru Vasile Blaga, Monica Macovei sau Cătălin Predoiu: cam fără vlagă, pe măsura diurnei plătite de partid pentru deplasare. Dar asta nu-l descurajează pe Traian Ungureanu. El își îndeplinește mai departe rolul de MC al PDL, pentru că-și dorește cu ardoare un nou mandat de parlamentar european. Pe care, cel mai probabil, îl va primi, fiind bine plasat pe listele partidului.

N-ar strica, însă, ca în momentul în care i se înmânează mandatul cel nou să i se pună în mână și un pix și ceva legislație românească, astfel încât să-și poată completa cum se cuvine declarația de avere. Căci, spre deosebire de colegii săi de Parlament European, Cristian Preda și Monica Macovei, TRU are mari lacune în acest sens. Dacă în anii precedenți își trecuse în declarație toate conturile, dar nu-și trecea diurna, anul acesta nu mai trece nici diurna, nici sumele forfetare primite de la PE și nici vreun alt venit, evitând de asemeni să mai treacă vreun cont bancar. Iar asta nu-i nimic: deși de ani de zile colaborează la Gazeta sporturilor, se pare că arghirofilul de renume care este Traian Ungureanu face asta absolut pe gratis. Deși, cel mai probabil, un control serios al ANAF și al ANI ar descoperi că o bătrânică de 83 de ani, având același nume de familie cu domnul europarlamentar, încasează lunar sume frumoase de la publicațiile pentru care mai scrie, culmea, chiar fiul, Traian. Nu că s-ar întâmpla pentru prima dată, da’ totuși…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint