Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ai, n-ai, donezi și candidezi

Zoom Ai, n-ai, donezi și candidezi

Tulcea este un municipiu condus de 16 ani de același primar. Constantin Hogea, căci așa se numește edilul tulcean, este, în acest moment, primar și candidat independent. Căci, da, și-a anunțat candidatura pentru mandatul cu numărul 5. Până a fi independent, Constantin Hogea a fost în Partidul Alianței Civice, apoi în PD, PD-L și a prins puțin și din PNL. De despărțit de partid l-au despărțit procurorii DNA, care au năvălit într-o noapte peste el și l-au dus direct în arest preventiv, pe la începutul lui 2015, pentru un dosar care s-a dovedit a fi un mare fâs. Fâs, însă, care l-a ținut pe primar în închisoare și mai apoi în arest la domiciliu până spre finalul anului. Dosarul a fost respins de către judecători, căci era, așa cum se și bănuia, extrem de prost făcut, bazat doar pe denunțuri și fără probe reale. De fapt, primarul Hogea a căzut victimă valului de încercări de îndepărtare a membrilor PD-L din PNL-ul cu care fuzionaseră, la dorința victoriosului președinte Iohannis, care s-a bucurat de sprijinul primarilor PD-L, dar ar fi vrut ca primarii aleși în 2016 să vină pe filieră pur liberală.

Nevinovat și victimizat de către DNA, Constantin Hogea a câștigat, în iunie 2016, un nou mandat de primar, fără probleme reale. Mandat în care, însă, n-a făcut mai nimic. Pentru a nu se expune, pentru a nu risca o nouă arestare abuzivă, primarul mai degrabă a vegetat, privind pasiv cum orașul se prăfuiește de la o zi la alta.

Prin martie-aprilie 2020, însă, în plină stare de urgență, Constantin Hogeaa început să se gândească la modul serios la o nouă candidatură, așa că a început să se lipească electoral de cât mai multe donații făcute de alții.

Săptămânal, primarul Tulcei s-a pozat pe la Spitalul Județean, prin diverse secții, pe la ISU și prin alte locuri din așa-zisa linie întâi, alături de pachete mai mari sau mai mici pe care, chipurile, le dona el însuși, în numele Primăriei.

Doar că Primăria Tulcea nu a făcut nicio donație, neavând buget. Cu greu s-au tăiat fondurile pentru chermeza de zilele orașului și pentru alte proiecte irealizabile pentru ca banii să fie redirecționați către Spitalul Județean.

Așa că de unde și cum a donat primarul? Păi, cică ar fi făcut Primăria niște parteneriate cu diverse asociații și au donat partenerii. Doar că nici asta nu stă în picioare, orice parteneriat de acest fel trebuind să fie aprobat de Consiliul Local. Or, CL Tulcea nu a aprobat în ultimele luni niciun parteneriat care să prevadă acțiuni caritabile și nici nu a semnat parteneriate cu asociațiile pomenite deseori de primar.

Mai multe donații asumate de primar, de exemplu, au fost făcute de către Asociația Totul Este Posibil. Ultima donație a acestei asociații, de exemplu, afost făcută cu banii Kaufland, care nu are habar că s-a implicat în campania electorală a primarului Hogea. Tot Kaufland a mai plătit și donația făcută pe 1 iunie de Asociația Părinți Salvatori și, de asemeni, Kaufland habar nu avea că donația sa va fi revendicată electoral, ca și cea din 27 iulie făcută Ambulanței. În total, Kaufland a finanțat trei apariții electroale ale primarului alături de pachete cu ajutoare, dar compania habar nu are de acest lucru.

A donat Aqua Carpatica apă celor de la ISU? Hop și primarul pentru o poză. A donat Power Pure Energy un tunel de decontaminare? Hop și primarul la poză.

Dar cel mai flagrant a fost când Napolact, contactată de către șefa DASP Tulcea (care candidează și ea pentru Pro România), a donat produse lactate pentru ca DASP să le poată distribui persoanelor fără posibilități în perioada stării de urgență. Primarul a interceptat donația și s-a dus el însuși pentru a distribui produsele, dar nu celor cărora le erau destinate, ci locuitorilor suburbiei tulcene Tudor Vladimirescu.

Pentru a atinge electoral și părinții, Constantin Hogea a lăsat impresia că ar fi organizat două scurte croaziere în Deltă pentru cei mai merituoși elevi de clasa a VIII-a și de clasa aXII-a. Doar că, de fapt, excursiile de o zi cu vaporașul au fost plătite chiar de către părinții elevilor, elevi care s-au ales cu câte o diplomă și o strângere viguroasă de mână din partea primarului. Acesta, la rândul lui, s-a mai ales cu niște imagini de campanie, din care rezultă că el face și că lui îi pasă. E drept, deturnând banii altora, dar ce mai contează?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite