Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

#altfeldefraudă

Zoom #altfeldefraudă

Pe 14 ianuarie 2016, cu doar o zi înainte de a-l sărbători pentru a nu se mai știe câta oară pe poetul național și universal Mihai Eminescu, Tribunalul Caraș-Severin a dat o decizie în dosarul 2024/115/2015. Dar se dau atâtea decizii în tribunalele românești, în fiecare zi, încât deciza judecătorilor din Caraș-Severin a trecut aproape neobservată. Oricum, Facebook-ul, acest barometru al societății românești, n-avea timp de asta, fiind preocupat să răspândească versurile nemuritorului Emin. Presa, anesteziată încă de mirosul sarmalelor la care angajații de rând vor mai ajunge doar la viitorul Crăciun, nu s-a ostenit nici ea prea mult să relateze decizia tribunalului din Caraș-Severin. În definitiv, nu era vorba decât despre cea mai răsunătoare fraudă electorală ajunsă în faza primei sentințe. Or, noi trăim într-o țară care a luat-o ferm pe un drum al democrației și al unei altfel de politici. Fraudele electorale sunt de domeniul trecutului. Nu, serios?

Dar de ce este, de fapt, atât de importantă decizia din 14 ianuarie 2016 a Tribunalului din Caraș-Severin? Pentru că se referă fix la ultimele alegeri care au avut loc în România, alegerile prezidențiale din 2014.

Astfel, în dosarul 2024/115/2015, Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare (cu suspendare), pentru infracțiunea de folosire a influenței pentru obținerea unui folos necuvenit. Sorin Frunzăverde a fost acuzat că, în calitate de vicepreședinte al PNL, și-a folosit influența pe care o avea ca președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a obține, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii sale politice. Împreună cu Ghiorghioni Ionesie, vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde a exercitat presiuni asupra mai multor primari din județ, condiționând alocările bugetare ale CJ către aceștia în anii 2015 și 2016 de numărul de voturi obținute pentru candidatul PNL în cel de-al doilea tur de scrutin.

Traducând în limbaj mirean decizia seacă a Tribunalului Caraș-Severin, putem spune că, folosindu-se de influența sa ca șef al CJ Caraș-Severin și amenințând niște primari cu tăierea banilor de la buget, Sorin Frunzăverde a obținut sau a încercat să obțină mai multe voturi (acestea sunt foloasele din decizie) necuvenite pentru Klaus Werner Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Astfel, asistăm la cea mai răsunătoare condamnare pentru fraudarea procesului electoral care a avut vreodată loc în România. Ar mai fi dosarul lui Dragnea, dar acolo nu vorbim de alegeri, ci de un referendum, nu vorbim de obținerea unor voturi pro sau contra unui candidat, ci de mobilizarea oamenilor să vină la urne.

În județul Caraș-Severin, Klaus Werner Iohannis a obținut 81.656 de voturi, cu 6.061 mai multe decât Victor Viorel Ponta. În condițiile în care șeful județului a fost condamnat pentru că fix la aceleași alegeri și-a folosit influența pentru a obține voturi necuvenite pentru Klaus Iohannis, mai sunt valabile aceste rezultate? Sunt, scriptic cel puțin. Și chiar dacă s-ar anula rezultatele din Caraș-Severin, n-ar conta prea mult în economia zdrobitorului rezultat final. Cu toate acestea, prin condamnarea lui Sorin Frunzăverde, Klaus Iohannis devine primul președinte român a cărui alegere a fost considerată de către Justiție ca frauduloasă într-un județ al țării. Cu adevărat, un alt fel de politică.

2 comentarii

  1. #1

    Bleah !

  2. #2

    Tareee !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint