Așa cum frumos se întâmplă cam la fiecare schimbare de guvernare, sinecurile trebuie redistribuite conform planului de afaceri al fiecărui partid. Dacă se poate, este de preferat să se împartă cu precauție mai ales sinecurile cele mai importante. Că nu se face, pur și simplu, să strici orzul public pe gâsculițe care n-au făcut altceva decât să lipească afișe. Pe ziduri, în anii de început ai democrației post-1989, și mai apoi pe wall-urile Facebook-ului. Nu spunem că peste tot se întâmplă așa și că fiecare angajat la stat este un sinecurist. Dar…
În 2017, când prin piețele publice ale țării încă se mai urla împotriva Ordonanței 13, coaliția PSD-ALDE l-a numit la ANCOM pe Adrian Diță, transferat direct de la Telekom România. Adrian Diță a început să taie în carne vie de cum a venit, restructurând, chipurile, instituția. Peste noapte a concediat o grămadă de oameni, anunțându-i de lucrul ăsta prin poștă. În locul lor a adus, repede-repede, persoane devotate. Lui sau partidelor pe care le reprezenta. Așa a ajuns, la vremea aceea, Ciprian Boloș, fost vicepreședinte al PSD Diaspora și al PSD Sector 5, să lucreze la ANCOM, pe bani mult mai buni decât câștiga înainte.
Printre cei concediați în 2017 se numără și un grup eterogen de directori executivi, vreo cinci la număr. Ca să-i facă loc lui Ciprian Boloș, de exemplu, ca director executiv pe zona de investiții, Diță a fost nevoit să-l concedieze pe Ovidiu Florin Tabără. Așa a fost să fie.
Nici directorii concediați, însă, n-au stat cu mâinile în sân și au dat în judecată instituția, cerând reîncadrarea în funcții și plata salariilor pe perioada în care nu au beneficiat de funcțiile respective. Domnul Tabără n-a cerut decât salariile, nu și reîncadrarea în funcție. Oricum, nimerise bine, pe o poziție de director general adjunct la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. În 2020, Ovidiu Florin Tabără a câștigat procesul cu ANCOM, primind și frumoasa sumă de 398.127 de lei drept despăgubiri/salarii restante.
Anii au trecut, banii s-or fi dus, nevoile l-or fi ajuns din urmă (sau nu) pe domnul Tabără, căci anul acesta s-a hotărât să se întoarcă, totuși, la ANCOM, loc ce i-a adus atâtea satisfacții financiare de-a lungul timpului. În luna mai, când ANCOM a organizat concurs pentru funcția de șef al Direcției Economice, Ovidiu Florin Tabără a participat. A fost o participare de succes, domnul Tabără câștigând concursul cu 86 de puncte la proba scrisă și 88 de puncte la interviu.
Pe lângă conturile bancare ale domnului Tabără, care vor fi, din nou, alimentate cum se cuvine din salariul consistent de la ANCOM, s-au mai bucurat de revenirea în instituția de suflet a sinecuriștilor de toate soiurile sora și cumnatul domniei-sale, care, de asemeni, freacă reglementarea pieței telecomunicațiilor prin ANCOM, ca să nu spunem direct că, de fapt, despre mentă este vorba. Oricum, o frumoasă reîntregire de familie în curtea unuia dintre cei mai generoși angajatori ai României.
71 de vizualizări
Stiu ca nu veti posta acest comentariu nu-i problema.
Situatia de la ancom o cunosc foarte bine.
Va dau un singur exemplu.Poate ramane in istorie ca o Culme a Penibilului
Unul din sefii de departamente concediati a dat ancom in judecata ca „institutia” a investit in el cursuri de specializare de ordinul zecilor de mii de euro si pierde „investitia”
Sincer imi e Mie rusine de rusinea sau nerusinarea lor.