Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Angajatori de top, vacanțe de top

Zoom Angajatori de top, vacanțe de top

Săptămîna trecută, o găină, însoțită de cei doi pui vii cărora le dăduse naștere cu peste douăzeci de ani în urmă în Pașcani, i-a întors lui Ion Cristoiu, din Găgești, serviciul făcut în secolul trecut, dîndu-i șansa de a deveni celebru. Găina, sfioasă și rezervată, aflată la prima vizită în București, a depus pe preșul maestrului un plic plin cu poze. În poze se lăfăiau, într-un loc greu de identificat, dar despre care sursa “Găina” spunea că ar fi Monaco, pesedistul Cristian Rizea, soția lui și doamna Elena Istode. Așadar, personajele au fost ușor introduse în scenă: Cristian Rizea, pesedist și om de afaceri, și cu statul; soția domnului Rizea, soție; doamna Elena Istode, general de brigadă SRI. De fapt, doamna Istode era personajul, a insistat sursa “Găina”, astfel încît maestrul să nu înțeleagă altceva. Căci doamna general Istode a îndeplinit o bună bucată de vreme funcția de șef al Direcției Securitate Economică din serviciu. Maestrul a înțeles, a publicat pozele și a înfierat. Ce? Faptul că un general SRI merge în vacanțe cu un afacerist, altul decît Ghiță. Și gata.

Ce a uitat maestrul din Găgești să spună, ori poate nu l-a informat sursa, este că doamna general Istode a fost cel mai generos angajator din presă în ultimii ani. Astfel, alte surse decît “Găina” relatează, sub protecția anonimatului pe care le-o oferim generos, că generalul de brigadă E.I. a contactat mai multe redacții, propunînd niște tîrguri pe care domnia-sa le-a considerat de nerefuzat. Conform propunerii doamnei general, redacțiile n-ar fi trebuit decît să angajeze cu contract de muncă anumite persoane, pe postul de ziarist. Contractul cădea în sarcina redacțiilor, în timp ce plata prestațiilor respectivelor persoane ar fi căzut în sarcina instituției reprezentate de către doamna Istode. O formulă win-win, din care nu au de pierdut decît deontologia gazetărească, democrația, dreptul la liberă informare și libertatea presei. Pierderi minore, de altfel.

Spre cinstea lor, cele mai multe redacții, mai ales cele de presă scrisă, au refuzat. Așa se face că unul dintre protejații doamnei a ajuns să-și dorească mai degrabă postul de deputat PSD de Constanța. Pe care, totuși, nu l-a prins nici măcar sub formă de candidat. Alți doi protejați au ajuns mai bine, astăzi lucrînd (sau, mai degrabă, nefăcînd nimic) în redacția unei televiziuni de știri, echidistantă și cu priză la publicul sătul de securiștii din celelalte televiziuni. Aceste informații, după cum spuneam, nu au fost obținute de la sursa “Găina”, ci prin observarea directă a activității obiectivelor “Turtureaua”, “Păsorina” și “Cocostișul”. Over.

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint