Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Antena 1 lansează un nou reality show la care nu o să mă uit niciodată

Zoom Antena 1 lansează un nou reality show la care nu o să mă uit niciodată

Cred că în ultimul timp a devenit o activitate mai sănătoasă să mesteci pahare decît să te uiți la televizor. Reality TV-ul a scăpat de sub control. Presimt că, în zece ani, emisiunile TV or să cadă într-una dintre următoarele categorii: „Oameni insultați în timp ce gătesc”, „Săraci, bolnavi și oligofreni care cîntă și dansează pentru bani”, „Curve de ambele sexe care fac orice pentru 5 minute de faimă” și clasicul „Vedete de categoria B pe cocaină se ceartă în direct și îți fac audiență pentru 50 de euro”.

Dar simt că evoluează. Se specializează. În patru-cinci ani nu o să mai avem la televizor o emisiune în care bolnavi, oligofreni și săraci or să danseze împreună pentru bani. De ce să faci asta cînd poți să faci trei emisiuni separate? Bolnavi la bolnavi, oligofreni la oligofreni și săraci la săraci. Să nu fie minut de TV fără un caz social care țopăie.

Într-un fel înțeleg farmecul emisiunilor de gen. Te fac să te simți bine cu tine. Te uiți la un nespălat. I-au murit părinții într-un incendiu. Tot de la incendiul ăla nu mai are sprîncene. A fost dependent de heroină 17 ani. Și uite ce frumos dansează! E grațios ca o gazelă de porțelan! Rîde și se bucură de viață cu doar doi dinți! Păi, dacă el, care dacă nu primește un rinichi în trei luni moare în chinuri oribile, reușește să se bucure de viață, pot și eu!

Dar hai să acceptăm. Asta e evoluția televiziunii. Asta vor oamenii să vadă: lucruri uimitoare făcute de cei mai diformi și nefericiți oameni pe care producătorii îi pot găsi. Nu poți să nu observi însă că Antena 1 e cu un pas în spate și se uită peste umărul PRO TV-ului. Au făcut ăia Românii au talent și Vocea României, au importat și ei repede X-Factor, o combinație între cele două. Au copiat alde PRO Master Chef de afară, și-au cumpărat și Antenele Top Chef. Și acum, ca răspuns la Dansez pentru tine, Antenele și-au luat România dansează. Au adunat chiar și niște resturi de la emisiunea ăstora, nu știu ce coregrafă și pe Cornel Patrichi. E ca o hidră treaba asta cu dansatul. Tai o bucată dintr-o emisiune de dansat și din ea iese o altă emisiune de dansat.

Și ma întreb: ăștia de la Antene o gîndesc oare înainte sau doar imită ce face PRO-ul, ca să nu se lase mai prejos? Îl îmbracă ăia pe Busu în clovn, pac, vin și ei cu Mihai Morar îmbrăcat în păcălici. Îl rad ăia pe Brenciu pe burtă, o epilează și ei pe Oana Roman pe deltoizi. Am două canale unul după altul. Pe unul sînt doar rahaturi la care nu m-aș uita niciodată, pe celălalt sînt copii nefericite după rahaturile la care nu m-aș uita niciodată ale celor de dinainte.

Publicat în Cațavencii, nr. 5(83), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint