Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

APDRP își schimbă numele, dar intențiile ba

Zoom APDRP își schimbă numele, dar intențiile ba

Lăsați puțin gazeta din mână, respectiv deschideți o altă fereastră în browser și faceți o căutare cu doar două cuvinte: „APDRP, DNA”. Mă rog, nici măcar nu sunt cuvinte, dar cert este că primele pagini de rezultate sunt despre tot felul de procese pe care diverși actuali sau foști angajați ai Agenției le au. E așadar lesne de înțeles de ce, în 2014, conducerea instituției a considerat că e cazul să se facă o schimbare: pentru a îmbunătăți imaginea instituției, i s-a schimbat numele. Iar acum, un an mai târziu, vântul schimbării continuă să bată. De data aceasta prin buget, căci cineva a considerat că cea mai mare grijă a agenției e, pare-se, o resoftare.

Dacă faci o plimbare prin birourile APRDP e greu să găsești vreun inspector care să nu fie sau să nu fi fost în vizită la DNA. E evident că instituția are ceva probleme de imagine în contextul în care nimeni nu prea știe exact ce face, dar aparent toată lumea știe sau poate afla că are foarte mulți angajați prin dosarele instrumentate de procurorii DNA. Ei bine, totul are o rezolvare. În 2014 a și apărut soluția: schimbăm numele. Astfel a apărut Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) care, la fel ca APDRP, se ocupă de tot ce înseamnă proiecte care au primit finanțare de la SAPARD.

Sigur că instituția are și nevoi, mai ales de un soft propriu fără de care nu ar putea funcționa atât de bine cum vedem că o face prin dosarele DNA. Ei bine, acest soft al AFIR se întreține cu multă trudă și osteneală. Și cu mulți bani, am putea spune, privind chiorâș spre planurile de achiziții publice ale instituției, de unde aflăm că la AFIR e nevoie de „servicii de dezvoltare software pentru gestionarea proiectelor”, „servicii de programare de software de aplicație” și, desigur, „servicii de formare și de familiarizare în informatică”, ultimele fiind destinate personalului instituției. Investiția este de aproximativ – atenție! – 35 de milioane de lei fără TVA, adică aproape opt milioane de euro. Adică un vagonet de bani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100