Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Apostații de la Palatul Victoria

Zoom Apostații de la Palatul Victoria

Vorbulița aceea, să faci de zice popa, nu ce face el, se poate aplica perfect și în relația noastră cu Guvernul. Că Ludovic Orban i-a cinstit pe cîțiva dintre colegii de cabinet care au venit să-l firitisească de ziua lui, foarte bine a făcut! Căci, din cîte știu, legea lui Ceașescu, care interzicea băuturile alcoolice la locul de muncă, a căzut în desuetudine.

Dar la Guvern și în general în orice instituție publică, inclusiv în cîrciumi, fumatul e interzis. Că sînt destule locuri unde legea asta e fentată, prin încăperi mai ferite, inclusiv în Parlament, asta nu poate contesta nimeni. Ca vechi fumător ce sînt, nu pot spune că nu-i înțeleg pe cei ce ocolesc această lege. Am mai făcut-o și eu. Așa că am privit cu înțelegere poza, mă rog, pozele cu Ludovic Orban fumînd în Palatul Victoria, odată împreună cu colegii, altădată singurul dintre mai mulți. Prostia lui a fost că „s-a expus” astfel eventualelor instantanee, dintr-o încredere excesivă în colegii săi de partid, ceea ce pentru un politician trecut prin multe, ca el, e o probă de prostie. Trec și peste asta.

Dar cînd tu, Ludovice, ne spui că în locurile publice și la locul de muncă e obligatoriu să purtăm mască și să păstrăm distanța și tu ți-o scoți, într-un grup, nu cînd ești singur în birou – oarecum de înțeles, totuși: nu poți fuma și nici bea cu masca pe față –,ce să zică omulețul de rînd? Și ce părere să aibă el despre ceea ce-i spui tu sau Vela sau Tătaru la televizor, cu voce gravă? Că legile astea ad-hocnu ți se aplică ție și altor cîtorva membri ai Guvernului? Sau că, de fapt, toate instrucțiunile de urgență și de alertă pe care ni le serviți pe rînd la televizor, în regim de breaking news, țin de încercările voastre de a ne ține sub controlul fricii, cum susțin conspiraționiștii? Îți dai seama, Ludovice, ce-o fi fost în mintea proprietarilor de cîrciumi și terase cînd au văzut poza cu tine, cu Raluca (Turcan, vicepremier), Aurescu (Bogdan, ministru de Externe) – cel cu trabucul ținut în mîna înmănușată, ca în filmele de epocă? Adică pe ei îi țineți în inactivitate, în timp ce voi ați mutat la Guvern cîrciuma, cu regulile ei, dinainte de pandemie? Că între voi, acolo, a fost un Iuda liberal care v-a dat de gol, asta e altă saramură. Dar cum mai poți veni tu, Ludovice, să ne impui diverse chestii, pentru binele noastru, cînd te-ai lăsat prins cu rața în gură? Crezi că pe omuleț îl încălzește că după ce-ai comis-o te-ai denunțat la Poliție? Dacă n-ai fi făcut-o, ar fi trebuit ca Poliția să se autosesize, după ce a apărut „documentul” pe Facebook, așa cum face cu cei ce se laudă tot pe Facebook că se pișă pe ordinele Guvernului și care sînt apoi acuzați de zădărnicire, de pe urma căreia unii se aleg cu dosar penal. Așa că, în realitate, te-ai  autodenunțat, la fel cum au făcut și ceilalți participanți la mica ta petrecere de la Palatul Victoria, și ca să nu fiți acuzați de tentativă de zădărnicire a luptei cu coronavirusul, care v-ar fi băgat negreșit pe toți în penal. Și cum nu cred că vă faceți zilnic teste, ca să știți care e relația voastră personală cu COVID-19, faptul că v-ați făcut de cap taman la Palatul Victoria, care ar fi trebuit să fie reduta numărul unu a luptei cu pandemia, vă transformă într-o sectă de apostați care, din prostie, credeți în altceva decît în legile și regulamentele pe care tot voi le impuneți omulețului.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale