Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arcul lui Noe

Zoom Arcul lui Noe

În timpul protestelor din America, un tip a scos arcul din mașină și a început să tragă în protestatari, după care s-a ales bătut și cu mașina arsă. Am putea zice că imaginea lui Robin Hood a avut mult de suferit în ultimele secole. Nu mai e omul pe care-l știam. Pe de altă parte, nu același lucru se poate spune despre bunul lui prieten, arcașul Marcu.

NASA și SpaceX au trimis doi astronauți pe Stația Spațială Internațională folosind pentru prima oară o rachetă privată Falcon 9. Între timp, metroul din Drumul Taberei a fost din nou amînat, deci poate că știința n-a avansat chiar atît de mult.

Rusia a trimis o scrisoare indignată în care condamnă faptul că un reporter RIA Novosti a primit gaz lacrimogen în față în timpul protestelor din Minneapolis. Printre altele, probabil că scrisoarea face mișto de cît de fătălăi sînt americanii. Dacă protestul era în Rusia, reporterul ăla nu primea gaz în față, era deja în Siberia, dacă nu chiar mai rău.

Un oficial brazilian ar fi spus într-o discuție privată că e bine că epidemia de coronavirus îi afectează în special pe bătrîni, pentru că astfel se poate face economie la pensii. Cine ar fi zis că românii și brazilienii sînt atît de înfrățiți? Dacă e să ne luăm după rezultatele la fotbal, nimeni.

Prințul belgian Joachim a luat COVID-19 după ce a fost la o petrecere în Spania, în timpul perioadei de carantină. Poate nici termenul de carantină nu e suficient de explicit, adică se poate face foarte ușor o confuzie între noțiunea de izolare la domiciliu și noțiunea de petrecere cu 27 de oameni pe un iaht.

Germania s-a oferit să găzduiască relocarea companiei Twitter, după ce Donald Trump s-a supărat că platforma lui preferată de social media i-a ascuns niște mesaje care îndemnau la violență. Bine, ar mai fi și varianta Cluj, Silicon Valley de România, dar cică sînt prea mari chiriile.

În India, un grup de maimuțe a furat mai multe teste pozitive de COVID-19, declanșînd o adevărată isterie printre localnici. De ce trebuie de fiecare dată să ne gîndim la ce e mai rău? Poate că maimuțele au furat testele ca să le ducă la laboratorul lor maimuțesc și să elaboreze un vaccin împotriva virusului. Pe de altă parte, poate că plănuiesc să șteargă omenirea de pe fața Pămîntului. Situațiile de genul ăsta sînt mereu cu dus și întors.

Un bărbat din Polonia riscă o amendă de peste 7.000 de euro după ce s-a luat la trîntă cu un urs, într-o grădină zoologică, fără să poarte mască. Dacă ar fi purtat mască, nu numai că nu primea amendă, dar probabil ar fi primit și multe like-uri pe Facebook, mai ales că ursul a și vorbit urît, a înjurat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]