Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ardealul i-o coace lui Orban

Zoom Ardealul i-o coace lui Orban

Degeaba s-a angajat Ludovic Orban cu jumătate de normă tocmai la o firmă din Tîrgu Mureș. Degeaba agită prin filialele din Ardeal certificatul de naștere, care dovedește că e născut în Brașov. Deja, cum trece Carpații în Transilvania, șefilor PNL-ului începe să le pută a Mitic. Și cum Ardealul liberal are cam cei mai mulți aleși locali, cum mare parte dintre aceștia vin dinspre PD, Orban începe să simtă că a muncit degeaba o viață întreagă pentru a căpăta rezistență la șpriț, cînd, de fapt, lupta cea mai grea din cariera lui n-o va da cu alcooltestul, ci cu băutorii de palincă.

Primarul Oradei, poate cel mai performant liberal pe fonduri europene, nu-l înghite. Primarul din Alba Iulia îl consideră un golan puțin la minte, primarul Aradului nici nu se chinuie să-i răspundă la telefon, iar cel al Clujului fuge din localitate cînd aude că Orban se apropie de oraș. Cu toate astea, Orban nu-și face griji. S-a înconjurat, la București, numai de băieți simpatici, care știu să-i liniștească fricile și care i-au garantat că numai el poate duce partidul înainte. Au uitat să-i spună că înainte, dar în jos, însă au avut grijă să-i găsească un institut de sondare a opiniei publice care să-l amețească săptămînal cu procente în creștere. Asta, în timp ce partidul merge vertiginos înspre 15%.

Mai lenți, că doar sînt ardeleni și nu iubesc mișcările bruște, liderii PNL din Ardeal au început să se gîndească serios. Și probabil vor mai gîndi pînă prin toamnă, cînd vor decide asupra uneia dintre cele două variante de lucru pe care le iau acum în calcul: ori scapă de Ludovic Orban, ei împreună cu tot partidul, ori scapă de partid cu totul, alăturîndu-se unui ardelean veritabil, din Zalău.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
romania100